Pařížské placičky

Výborné francouzské sušenky s mandlemi.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

50 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    31 KCal

    1 %

    1 %

  • Energie

    129 KJ

    1 %

    1 %

  • Sacharidy

    4,8 g

    5 %

    5 %

  • Vláknina

    0,2 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    0,9 g

    1 %

    1 %

  • Tuky

    0,9 g

    1 %

    1 %

  • nasycené

    0,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vejce rozklepneme do kovové mísy. Dáme ji na horkou vodní lázeň a vejce vyšleháme s krupicovým i vanilkovým cukrem do pěny. Poté mísu z lázně sejmeme a do vaječné směsi postupně vmícháme prosátou mouku a rozpuštěné máslo.
  2. Na plech vyložený pečicím papírem lžící nanášíme těsto a roztíráme je do tvaru čtverečků o velikosti asi 6x6 cm. Čtverečky posypeme mandlovými plátky.
  3. Plech vložíme do vyhřáté trouby a placičky pečeme při 190 °C asi 8 minut dozlatova. Poté je necháme vychladnout na kovové mřížce. Podáváme k čaji či kávě.
Autor:

Podobné recepty

Vánoční věnec

Vánoce se neobejdou bez sladkých nadýchaných moučníků.

Veganské rohlíčky

Zdravá alternativa rohlíčků, která chutná snad ještě lépe.

Barevné raw kuličky

Zdravá varianta oblíbeného kokosového cukroví.

Vánoční raw košíčky

Na Vánoce můžete mlsat i zdravě.

Bezlepkové důlkové koláčky

Křehké cukroví ideální pro ty, kdo mají bezlepkovou dietu.