Pařížské koule

nehodnoceno

Nepečené cukroví, které stojí za vyzkoušení.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

35 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    121 KCal

    6 %

    5 %

  • Energie

    507 KJ

    6 %

    5 %

  • Sacharidy

    10,8 g

    12 %

    11 %

  • Vláknina

    0,8 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    1,1 g

    2 %

    2 %

  • Tuky

    7,6 g

    12 %

    11 %

  • nasycené

    0,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Dortové oplatky necháme vyschnout a pak je válečkem na nudle rozdrtíme jako na strouhanku.
  2. Sypkou hmotu přendáme na tác, přelijeme ji rumem a necháme nasáknout.
  3. Potom v misce rozetřeme moučkový cukr s tukem. Přidáme kakao, ořechy a vše důkladně vařečkou spojíme. Nakonec přidáme rumovou hmotu a vytvoříme tužší těsto.
  4. Z připraveného těsta rukama tvarujeme koule, které namáčíme v v bílé čokoládové polevě a hnědou čokoládovou polevou na nich vytvoříme proužky.
Autor:

Podobné recepty

Dortíky s passion fruit

Tímto jemným dezertem každého okouzlíte.

Banánové verrines

Tento francouzský dezert vás svojí chutí uchvátí.

Skořicový dort se želé

Vůně skořice uklidňuje a pomáhá zvládat stres, celé to blaho znásobí ještě požitek ze sladkého...

Skořicové koláčky

Kaki je oblíbené podzimní ovoce, ze kterého můžete připravit i dokonalý dezert.

Skořicové buchtičky s malinami a krémem

Vyzkoušejte kombinaci malin a skořice. Opravdu se skvěle doplňují.