Ingredience
Postup
- Mango nakrájíme na kousky a vložíme do kastrůlku, krátce povaříme a rozmixujeme ponorným mixérem. Znovu přivedeme k varu a přidáme želatinu s cukrem. Necháme rozpustit a hotový krém naplníme do skleniček. Skleničky postavíme šikmo a krém necháme ztuhnout.
- Želatinu namočíme do 100 ml studené vody a necháme asi 10 minut nabobtnat. Smetanu vlijeme do kastrůlku, přidáme cukr, směs přivedeme k varu a krátce povaříme.
- Do horké smetany přidáme od vody vymačkanou nabobtnalou želatinu. Směs dobře promícháme, aby se želatina rozpustila, necháme mírně vychladnout a rozlijeme do pohárků s mangovým krémem. Uložíme do chladničky ztuhnout.
- Smetanu vyšleháme na pevnou šlehačku a smícháme s tvarohem. Poté vmícháme jahodové pyré, naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a nastříkáme na povrch ztuhlé panna cotty. Nakonec dozdobíme mangem s jahodami.