Panna cotta s ovocnou vrstvou

3 hodnocení

Luxusní italský dezert.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

bez tuhnutí

Ingredience

4 PORCE +

Na mangový krém:

Na panna cottu:

Na jahodový krém:

Na dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    704 KCal

    32 %

    29 %

  • Energie

    2947 KJ

    32 %

    29 %

  • Sacharidy

    50,3 g

    57 %

    50 %

  • Vláknina

    1,6 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    10,3 g

    16 %

    15 %

  • Tuky

    50,9 g

    78 %

    73 %

  • nasycené

    32,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Mango nakrájíme na kousky a vložíme do kastrůlku, krátce povaříme a rozmixujeme ponorným mixérem. Znovu přivedeme k varu a přidáme želatinu s cukrem. Necháme rozpustit a hotový krém naplníme do skleniček. Skleničky postavíme šikmo a krém necháme ztuhnout.
  2. Želatinu namočíme do 100 ml studené vody a necháme asi 10 minut nabobtnat. Smetanu vlijeme do kastrůlku, přidáme cukr, směs přivedeme k varu a krátce povaříme.
  3. Do horké smetany přidáme od vody vymačkanou nabobtnalou želatinu. Směs dobře promícháme, aby se želatina rozpustila, necháme mírně vychladnout a rozlijeme do pohárků s mangovým krémem. Uložíme do chladničky ztuhnout.
  4. Smetanu vyšleháme na pevnou šlehačku a smícháme s tvarohem. Poté vmícháme jahodové pyré, naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a nastříkáme na povrch ztuhlé panna cotty. Nakonec dozdobíme mangem s jahodami.
Autor:

Podobné recepty

Kremrole

Máte chuť na sladké? Připravte si křehké kremrole.

Kefírové vafle s ovocem

Připravte si k snídani nebo jako dezert fantastické voňavé vafle. Když na jejich přípravu využijete...

Banánové lívanečky se šlehačkou a malinovou omáčkou

Tyto lívanečky chutnají jako od babičky.

Tiramisu s citronem

Nechte se svést ke sladkému hříchu tímto šťavnatým dezertem.

Pistáciový chlebíček

Nejen barevná kombinace, ale i chuť je neodolatelná.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.