Pagáčky

Nadýchané pagáčky doplní snadno každou oslavu.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

30 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    118 KCal

    5 %

    5 %

  • Energie

    494 KJ

    5 %

    5 %

  • Sacharidy

    7,7 g

    9 %

    8 %

  • Vláknina

    0,5 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    2,0 g

    3 %

    3 %

  • Tuky

    8,7 g

    13 %

    12 %

  • nasycené

    3,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a společně se lžící sádla ji vyškvaříme dokřupava.
  2. Do mísy dáme nastrouhané brambory, přidáme mouku, pokrájené kysané zelí, z kterého jsme předem vymačkali přebytečnou šťávu a vše promícháme. Potom přidáme vejce, sůl, pepř, změklé sádlo a polovinu vypražené slaniny.
  3. Krátce zpracuje těsto, z kterého tvarujeme placičky o průměru asi 6 cm. Klademe je na vymaštěný plech nebo na plech s pečicím papírem. Posypeme je zbylou slaninou a pečeme při 150°C asi 15-20 min.
Autor:

Podobné recepty

Špenátová roláda s lososem

Luxusní roláda, která se hodí na nejrůznější oslavy.

Závin s kuřecím masem a červeným zelím

Naučte se péct i slané pečivo.

Špenátoví šneci

Slané šneky můžeme podávat jak teplé tak i vychladlé.

Sýrový koláč

Slaná svačinka, kterou si sami připravíte s pomocí našeho receptu.

Pomazánka z uheráku s ředkvičkami

Po těchto jednohubkách se na oslavě hned zapráší.