Ovocný trifle do skleničky

Chce to něco dobrého na zub? Připravte rodině vrstvený dezert anglického původu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Na korpus:

Na náplň:

Na krém:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    542 KCal

    25 %

    23 %

  • Energie

    2268 KJ

    25 %

    23 %

  • Sacharidy

    59,6 g

    68 %

    60 %

  • Vláknina

    1,8 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    14,8 g

    23 %

    22 %

  • Tuky

    27,0 g

    42 %

    39 %

  • nasycené

    14,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vejce vyšleháme s cukrem do světlé pěny a přišleháme olej. Vařečkou vmícháme mouku.
  2. Těsto nalijeme v tenké vrstvě na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 15 minut.
  3. Korpus necháme vychladnout a vykrojíme z něj kolečka o velikosti skleničky. Jahody nakrájíme na kostičky, pokapeme je medem a citronem.
  4. Smetanu vyšleháme s tvarohem a oběma cukry dotuha. Do skleničky navrstvíme korpus, ovoce, tvarohový krém a postup opakujeme. Nakonec ozdobíme jahodami. Můžeme dozdobit hráškovými výhonky nebo bylinkou.
Autor:

Podobné recepty

Šlehačkové kremrole

Tyto kremrole chutnají lépe než z cukrárny.

Voňavý jablečný koláč

Máte jablka ze zahrady? Upečte si z nich výborný koláč.

Tvarohové řezy s ovocem

Ovoce moučník dozdobí a navíc mu dodá šťavnatější chuť.

Kynutý švestkový koláč

Na tomto podzimním koláči si pochutná celá rodina.

Hruškovo-kakaové muffiny

Upečte na svačinu či snídani muffiny s ovocem.