Ingredience
Postup
- Do kastrůlku nalijeme 80 ml vody. Přisypeme cukr a přivedeme k varu. Poté teplotu snížíme a na velmi mírném ohni vaříme 5 minut. Cukerný sirup odstavíme a necháme vychladnout.
- Mezitím meruňky omyjeme, vypeckujeme a rozmixujeme s citronovou šťávou. Rybíz očistíme a rozmačkáme vidličkou. K meruňkám nalijeme třetinu vychladlého cukerného sirupu. Do rybízu přidáme druhou třetinu sirupu a zbylý cukerný rozvar nalijeme do jogurtu. Jednotlivé náplně odděleně promícháme.
- Do tvořítek na zmrzlinu střídavě vrstvíme ochucené meruňky, jogurt, rybíz a poté opět meruňky a jogurt. Náplň lehce protáhneme špejlí, aby vzniklo mramorování. Uložíme do mrazáku, a když směs mírně ztuhne, vmáčkneme do nanuků dřívka. Necháme mrazit asi 4 hodiny.
- Před podáváním namočíme formičky asi na 10 vteřin do horké vody a nanuky vytáhneme.