Ovesná kaše

V zimě je teplá ovesná kaše tou nejlepší snídaní.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 10 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    659 KCal

    30 %

    27 %

  • Energie

    2757 KJ

    30 %

    27 %

  • Sacharidy

    90,4 g

    103 %

    90 %

  • Vláknina

    11,1 g

    37 %

    37 %

  • Bílkoviny

    20,6 g

    33 %

    30 %

  • Tuky

    22,6 g

    35 %

    32 %

  • nasycené

    4,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Mléko nalijeme do kastrůlku, přidáme sušené meruňky nakrájené na kousky a necháme je nabobtnat.
  2. Pak přisypeme vločky a sůl a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme cca 2 minuty, dokud kaše nezhoustne. Odstavíme a podáváme s ořechy, medem, kompotovanými meruňkami překrájenými na kousky.
Autor:

Podobné recepty

Vejce zapečená ve slanině

Skvělá víkendová snídaně.

Pomerančové palačinky

Nastartujte ráno sladkou snídaní.

Smažená vejce po gaskoňsku

Připravte si pořádnou snídani podle francouzského receptu.

Mechová omeleta se zeleninou

Nastartujte den s pořádně vydatnou snídaní.

Smažená vejce s krevetkami a ředkvičkami

Dopřejte si po ránu pořádnou snídani.