Ostružinové sušenky
Zpracujte ovoce ze zahrady do těchto křehkých čokoládových sušenek, které se jen rozplývají na jazyku.
Stupeň obtížnosti
Střední
Vaření 60 min
bez chladnutí
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
402 KCal
18 %
17 %
-
Energie
1683 KJ
18 %
17 %
-
Sacharidy
37,8 g
43 %
38 %
-
Vláknina
3,7 g
12 %
12 %
-
Bílkoviny
5,4 g
9 %
8 %
-
Tuky
25,2 g
39 %
36 %
-
nasycené
14,4 g
-
trans-mastné
0,5 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Máslo s čokoládou rozpustíme na vodní lázni. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, vmícháme rozpuštěnou čokoládu, prosáté kakao a sůl. Necháme zhruba čtvrt hodiny odležet v chladničce.
- Z těsta na plech s pečicím papírem nastříkáme malé bochánky a pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 10 minut. Necháme vychladnout.
- Ostružiny smícháme s cukrem a citronovou šťávou a přivedeme k varu. Škrob spojíme s 30 ml studené vody a přidáme k ostružinám. Za stálého míchání vaříme ještě 3 minuty.
- Ostružiny necháme vychladnout. Mezitím vyšleháme mascarpone s vanilkovým cukrem. Na polovinu sušenek nastříkáme krém, doplníme ostružiny a přiklopíme zbývajícími sušenkami.