Ostružinové sušenky

Zpracujte ovoce ze zahrady do těchto křehkých čokoládových sušenek, které se jen rozplývají na jazyku.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

bez chladnutí

Ingredience

8 PORCE +

Na těsto:

Na ostružiny:

Na krém:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    402 KCal

    18 %

    17 %

  • Energie

    1683 KJ

    18 %

    17 %

  • Sacharidy

    37,8 g

    43 %

    38 %

  • Vláknina

    3,7 g

    12 %

    12 %

  • Bílkoviny

    5,4 g

    9 %

    8 %

  • Tuky

    25,2 g

    39 %

    36 %

  • nasycené

    14,4 g

  • trans-mastné

    0,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Máslo s čokoládou rozpustíme na vodní lázni. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, vmícháme rozpuštěnou čokoládu, prosáté kakao a sůl. Necháme zhruba čtvrt hodiny odležet v chladničce.
  2. Z těsta na plech s pečicím papírem nastříkáme malé bochánky a pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 10 minut. Necháme vychladnout.
  3. Ostružiny smícháme s cukrem a citronovou šťávou a přivedeme k varu. Škrob spojíme s 30 ml studené vody a přidáme k ostružinám. Za stálého míchání vaříme ještě 3 minuty.
  4. Ostružiny necháme vychladnout. Mezitím vyšleháme mascarpone s vanilkovým cukrem. Na polovinu sušenek nastříkáme krém, doplníme ostružiny a přiklopíme zbývajícími sušenkami.
Autor:

Podobné recepty

Kynutý švestkový koláč

Na tomto podzimním koláči si pochutná celá rodina.

Hruškovo-kakaové muffiny

Upečte na svačinu či snídani muffiny s ovocem.

Jablečný dezert do skleničky

Dezerty do skleničky chutnají skvěle a navíc jsou snadné na přípravu.

Jemný italský koláč s jablky

Vláčný koláč plný jablíček, oblíbený v Itálii.

Višňové taštičky

I bez čerstvého ovoce můžete vykouzlit dokonalý moučník.