Ingredience
Postup
- Máslo s čokoládou rozpustíme na vodní lázni. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, vmícháme rozpuštěnou čokoládu, prosáté kakao a sůl. Necháme zhruba čtvrt hodiny odležet v chladničce.
- Z těsta na plech s pečicím papírem nastříkáme malé bochánky a pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 10 minut. Necháme vychladnout.
- Ostružiny smícháme s cukrem a citronovou šťávou a přivedeme k varu. Škrob spojíme s 30 ml studené vody a přidáme k ostružinám. Za stálého míchání vaříme ještě 3 minuty.
- Ostružiny necháme vychladnout. Mezitím vyšleháme mascarpone s vanilkovým cukrem. Na polovinu sušenek nastříkáme krém, doplníme ostružiny a přiklopíme zbývajícími sušenkami.