Ostré orecchiette s feferonkou

Jednoduchá a rychlá příprava, dokonale sladěné chutě a skvělá večeře ve dvou. Věděli jste, že feferonka je vlastně afrodiziakum?

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    465 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1944 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    59,0 g

    67 %

    59 %

  • Vláknina

    9,2 g

    31 %

    31 %

  • Bílkoviny

    14,7 g

    23 %

    22 %

  • Tuky

    16,2 g

    25 %

    23 %

  • nasycené

    2,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody na skus, podle návodu na obalu. Scedíme a necháme okapat.
  2. Brokolici rozdělíme na růžičky, v osolené vodě je asi 3-4 minuty blanšírujeme a vyjmeme. Ihned zchladíme ve studené vodě, aby neztratila barvu.
  3. Česnek oloupeme, chilli papričky zbavíme semínek a oboje nakrájíme nadrobno. Rukolu omyjeme a necháme okapat. V kastrolu rozpálíme olej a orestujeme na něm česnek s chilli papričkou. Přidáme uvařené těstoviny, rukolu a brokolici, vše zalijeme vínem, prohřejeme, okořeníme solí, pepřem a promícháme.
Autor:

Podobné recepty

Jehněčí kebab s řepovo-sýrovým dipem

Užijte si vylepšenou pochoutku Blízkého východu.

Těstoviny s pečenou řepou a sýrem

Věřte, že si na těchto těstovinách se superzdravou řepou báječně pochutnáte.

Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou

Výborný pokrm z jehněčího masa, na kterém si pochutnají úplně všichni.

Kuřecí roláda s tvarůžky

Roláda s celerovým pyré a oblíbeným sýrem chutná prostě dokonale.

Panenka ve slanině

Připravte si vepřovou panenku na středomořský způsob. Zpříjemní vám čekání na léto.