Neděle 26. června 2022, svátek má Adriana
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Neděle 26. června 2022 Adriana

Ostré krůtí ragú

nehodnoceno

Pokud to máte rádi pálivé, tak určitě vyzkoušejte toto výborné krůtí ragú se sladkým hráškem a ostrým chilli.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    361 KCal

    16 %

    15 %

  • Energie

    1509 KJ

    16 %

    15 %

  • Sacharidy

    13,1 g

    15 %

    13 %

  • Vláknina

    7,8 g

    26 %

    26 %

  • Bílkoviny

    41,4 g

    66 %

    61 %

  • Tuky

    14,7 g

    23 %

    21 %

  • nasycené

    2,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Krůtí prsa očistíme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Chilli papričky nasekáme najemno.
  2. Na pánvi rozehřejeme olej a zlehka na něm opečeme hořčičná semínka. Přidáme cibuli, papričky, nakrájené krůtí maso a opékáme asi 4 minuty.
  3. Pak přidáme očištěné hráškové lusky a hrášek, worcesterovou omáčku, kmín, kurkumu, koriandr, sůl a pepř.
  4. Okořeněné maso zalijeme asi 150 ml vody a vaříme na mírném ohni asi 5 minut. Hotové ragú posypeme nasekanými bylinkami. Podáváme s rýží.
Autor:

Podobné recepty

Bylinkový bulgur se špenátem

Tento salát se svěžími bylinkami trochu připomíná tabouleh. Dejte si ho jako lehkou večeři nebo...

Kedlubnové řízky s bylinkovým dipem

Už jste někdy jedli řízky z kedlubny? Jestli ne, teď je ta pravá chvíle to zkusit.

Hovězí roládky na grilu

Grilované maso je skvělé. A grilované maso se zeleninou je ještě lepší.

Roštěnky na oreganu

Překvapivě rychlý a snadný oběd nadchne zejména milovníky pikantních chutí. Pokud budou u stolu...

Grilovaný flank steak s parmazánem

Nebojte se hodit hovězí steak na gril, nemáte co zkazit a výsledek vás nadchne.