Ingredience
Postup
- Formu na chlebíček vymažeme silnou vrstvou másla. Žloutky oddělíme od bílků. Změklé máslo vyšleháme s polovinou cukru do pěny a postupně přidáváme žloutky, společně vyšleháme opět do pěny. Z bílků, soli a zbylého cukru vyšleháme sníh.
- Mouku promícháme s mletými ořechy a kypřicím práškem. Moučnou směs rozdělíme na dvě části a do jedné zamícháme prosáté kakao.
- Máslovou pěnu rozdělíme také na dvě poloviny. Do jedné po částech zamícháme světlou moučnou směs a polovinu bílkového sněhu. Do druhé části zamícháme také po částech amaretto a kakaovou moučnou směs, smetanu a sníh.
- Obě těsta naplníme do připravené formy a pomocí špejle vytvoříme mramorování. Pečeme při 165 °C asi 50-60 minut. Po upečení necháme chlebíček zchladnout a poté ho opatrně vyklopíme, necháme zcela vychladnout. Čokoládu rozpustíme na vodní lázní, přidáme olej, promícháme a nalijeme na povrch chlebíčku, posypeme oříšky a dáme ztuhnout do chladničky.
- Tip: Lískové ořechy na posypání můžeme před nasekáním nasucho opražit v pánvi.