Ingredience
Postup
- Mouku prosejeme na vál, přidáme cukr, máslo nakrájené na kousky, vejce, ořechy a vypracujeme těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme odležet v chladničce asi 60 minut. Poté ho rozválíme na tenký plát, ze kterého vykrájíme kolečka o průměru cca 5 cm a natočíme je na malé kovové trubičky.
- Dáme je na plech s pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 10 minut. Trubičky stáhneme z kovových formiček ještě horké a necháme je zcela vychladnout.
- Konce trubiček po vychladnutí namočíme do rozpuštěné čokolády a na mřížce je necháme zaschnout.
- Máslo pokojové teploty vyšleháme s karamelovým kondenzovaným mlékem a solí v pevný krém. Přendáme ho do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a trubičky plníme tak, že nastříkáme vždy část krému z obou stran každé trubičky. Skladujeme je v chladničce, případně můžeme i s krémem uložit do mrazničky.