Ořechová bábovka

nehodnoceno

Upečte na neděli ořechovou bábovku.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 80 min

bez chladnutí

Ingredience

12 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    442 KCal

    20 %

    18 %

  • Energie

    1851 KJ

    20 %

    18 %

  • Sacharidy

    40,3 g

    46 %

    40 %

  • Vláknina

    2,8 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    7,5 g

    12 %

    11 %

  • Tuky

    27,0 g

    42 %

    39 %

  • nasycené

    11,8 g

  • trans-mastné

    0,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Bílky vyšleháme s jednou třetinou cukru a solí do polotuha. Změklé máslo vyšleháme se zbylým cukrem a žloutky do pěny.
  2. Mouku smícháme s kypřicím práškem do pečiva, skořicí a mletými ořechy. Do máslové pěny vmícháme sypkou směs střídavě se sněhem. Nakonec vmícháme mléko s rumem a ořechy nasekanými nahrubo.
  3. Formu na bábovku, dobře vymazanou máslem a vysypanou moukou, naplníme připraveným těstem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 165 °C asi 55-60 minut. Upečenou bábovku necháme krátce zchladnout a pak ji vyklopíme z formy.
Autor:

Podobné recepty

Brownies cheesecake s cottage

Skvělý dezert plný tvarohu a malin.

Panna cotta s ovocnou vrstvou

Luxusní italský dezert.

Tvarohový pohár s mandarinkami

Sladká tečka nikdy nikoho nezklame.

Tvarohové mini bábovky s krémem

Upečte si ke kávě nádherný moučník plný chutí.

Velikonoční věnec

Krásně nadýchané pečivo se stane hvězdou Velikonoc.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.