Vaříme z okurky

Česnek je nejcennější, ale krade se všechno. Z polí mizely i jahody

Český česnek na farmě v Bratkovicích. (8. května 2012).
23. července 2013

Zemědělská sezona je v plném proudu, jenže kromě sklizně mají pěstitelé v Olomouckém kraji i...

Kyselé okurky si naložte sami a nemusíte je celou zimu kupovat

Receptů, jak připravit ty nejlepší kyselé okurky, je celá řada.
23. července 2013

Nejlepší jsou znojemské, jsme přesvědčeni v Česku. Ale i na Znojemsku lze vybírat z celé řady...

Připravte vaše tělo na těhotenství pomocí bylinek a bez chemie

Ilustrační snímek
18. července 2013

Pokud jde všechno přirozeně podle přírody, narodí se dítě. Jenže přibývá čím dál více párů, kterým...

Salátové variace s čočkou, avokádem a hovězím potěší i masožrouty

hovězí salát
13. července 2013

Jestli vaše kuchařské umění se saláty začíná a končí okurkovým salátem a šopákem, přinášíme vám...

Nebudou to dvojčata? Deset vět, které se neříkají těhotným

(Ilustrační foto)
11. července 2013

Těhotná žena se musí vyrovnat s návalem hormonů, zvětšujícím se tělem či střídáním nálad. A k tomu...

Magazín DOMA má seriál o zavařování. Podrobné manuály pro hospodyňky

Začíná velký letní seriál o zavařování.
2. července 2013

Prázdninový devítidílný seriál magazínu DOMA Mladé fronty DNES s radami, jak zpracovat úrodu,...

Sběr jahod v Olomouckém kraji končí, úrodu poničilo extrémní počasí

Před dozráváním stojí za to podložit jahodové keře slámou, aby plody neležely...
2. července 2013

Jahodové plantáže v Olomouckém kraji pomalu zavírají, samosběr letos skončil sotva začal. Kvůli...

OBRAZEM: Když nemůžete do dětí dostat čerstvé vitaminy, zkuste si hrát

Nemůžete do dítěte dostat fazolky plné bílkovin, vitaminů, minerálních látek a...
1. července 2013

Majitel vegetariánské jídelny v americkém Vermontu prezentující se pod jménem Leonardo Da Veggie je...

Jak na příkrmy? Chce to trpělivost, bryndák a mixér

27. června 2013

Začínáte-li s příkrmy, čeká vás půl roku velkého experimentování, občasného sebezapření,...

Nejlepší a nejhorší potraviny pro vaše zuby

19. června 2013

Pečlivě provádíte ústní hygienu, kromě kartáčku používáte i zubní nit a ústní vodu, a přesto vám...

Rychlá večeře: sendviče, bagety a obložené chleby na několik způsobů

1. června 2013

Nebudeme vás učit, jak na obyčejné zapečené tousty. Z křehkých plátků bílého pečiva či z celého...

Zdravé a chutné recepty na celý týden a hubnoucí jídelníček k tomu

18. května 2013

Chcete zhubnout? Připravili jsme pro vás týdenní jídelníček, u jednoho jídla najdete vždy recept....

VIDEO: Bačo, zapomněl jsi na okurku! Reklama paroduje náborovou kampaň

14. května 2013

Slovenská odnož potravinové sítě Coop Jednota vytvořila internetový reklamní spot, který odkazuje...

SOUTĚŽ: Za co přišel Ondřej Sokol na party?

4. května 2013

Richard Genzer se znovu ocitne v nesnadné pozici hostitele bláznivé party, na kterou přijdou tři...

Proč byste měli chtít na zahradě čmeláky a jak je tam dostat

2. května 2013

Bez opylování květů nevyrostou žádné plody. Ani jahody, ani jablka, ani hrachové lusky, okurky nebo...

Jak připravit dokonalý burger? Šest triků od odborníka na slovo vzatého

23. dubna 2013

Vzít mletou flákotu, opéct ji na pánvi, vymačkat na ni kečup, plácnout ji mezi housky a případně...

Ribeye steak, cheesburger, líčka i štrúdl. Jídelní hvězdy u vás doma

20. dubna 2013

Možná i vy máte oblíbenou restauraci, kam míříte kvůli jedinému božskému jídlu. Redaktorky Ona DNES...

I obložený chleba může mít šťávu, tvářit se sexy a dokonale chutnat

19. dubna 2013

Nechali jsme si připravit obložený chleba od osmnáctiletého držitele třetího místa v kategorii...

Šikana a místo vedoucích najatí žoldáci? Dejte pozor při výběru tábora

11. dubna 2013

Tisíce dětí léto co léto balí batoh a vydávají se na týden či dva vstříc táborovému dobrodružství....

Svatý týden s EU. Na webu se objevilo nepovedené propagační video

5. dubna 2013

Po vlně internetového šílenství s hláškou "Zapomnělas na okurku" z propagačního videa McDonald's...

Jak si užít Velikonoce a nepřibrat

29. března 2013

Velikonoce jsou svátky, které máme nerozlučně spjaté s jídlem. Stokrát si dáme předsevzetí, že už...

S játry, camembertem nebo banány. I toasty jsou teplá večeře

23. března 2013

Plátky toastového chleba nemusejí být suchá nuda. Když popustíte uzdu své fantazii a nebudete...

Pozvěte přátele na raclette. Se sýrem si rozumí maso, zelenina i houby

16. března 2013

Po fondue druhé nejspolečenštější jídlo, ideální do bytu i na první posezení na chladném jarním...

Syrové maso po italsku. Zkuste carpaccio z hovězího, kachny i tuňáka

9. března 2013

Tenké plátky syrového masa, na které potřebujete opravdu ostrý nůž, stačí zakápnout olejem, posypat...

Játra ničí nemoci i alkohol. S vyčištěním pomůže dieta

6. března 2013

Játra jsou životně důležitým orgánem. Tato největší žláza v lidském těle například hraje klíčovou...

Česnečka, soljanka a další poctivé polévky, které zahřejí a posilní

2. března 2013

Když je chladno, nic vás tak nezahřeje jako pořádná polévka. Chřipkou oslabenému tělu dodá energii,...

Nejdražší kávu mají v Oslu, v Praze stojí o něco víc než v New Yorku

26. února 2013

Pokud máte pocit, že káva v kavárně Starbucks nepatří k nejlevnějším, tak buďte rádi, že nežijete v...

Dobrého řezníka poznáte podle toho, že vám namele

16. února 2013

Většina z nás má ve zvyku vařit stále dokola z těch samých druhů masa, nejlépe kuřecích prsou nebo...

Školní jídelna a blafy? Kdepak, inspirujte se tam, kde UHO nevaří

13. února 2013

Žádná "univerzální hnědá omáčka" s kolínky. Ve škole si děti mohou také pochutnat, což dokládají i...

VIDEO: Zlodějka vzala ženě v supermarketu z tašky dvě peněženky naráz

11. ledna 2013

Policii se stále nedaří vypátrat dvojici zlodějek, které loni na začátku prosince kradly v...

Strážníci ukončili sbírku do zavařovačky, Tři krále nahlásili sociálce

8. ledna 2013

Strážníci v Mostě ukončili "koledu" tří teenagerů, kteří se vydali se sklenicí od okurek vybírat...

Rok 2013 ve hvězdách: Raky čekají svatby, Střelci se nudit nebudou

31. prosince 2012

Čeká nás rok s třináctkou na konci. Jaký bude, to je ve hvězdách. Proto jsme požádali astroložku...

Tradiční české vánoční menu, jak ho servírovaly naše babičky

20. prosince 2012

Klasické štědrovečerní menu už se dnes tolik nenosí. Kapra mnoho z nás nahrazuje řízkem, rybí...

Avokádový, čufový nebo arašídový? Jak využít méně známé oleje

4. prosince 2012

V českých domácnostech hrají rostlinné oleje stále dominantnější roli a v teplé i studené kuchyni...

Děti a jídlo: Švédsko sladkosti jen v sobotu, Itálie moře zeleniny

30. listopadu 2012

Kdo z vás žije rodinným životem a musí denně stíhat práci, aktivity dětí i nákupy, ten ví, jak je...

Čtyři bakterie, ze kterých vám bude opravdu špatně

21. listopadu 2012

Nakazit se z kontaminovaného jídla nebo vody můžete velmi snadno a bakteriální infekce dovedou...