Salát s tuňákem, olivami, vejcem a parmazánem
Ingredience:
- 2 vejce
- 1 konzerva tuňáka v oleji
- 4 lžíce černých oliv
- listový salát + listy špenátu
- olivový olej
- sůl a čerstvě mletý pepř
- hoblinky parmazánu
Pracovní postup:
- Vejce vložíme do kastrůlku s vodou tak, aby byla zcela ponořená, a vaříme je deset minut. Pak vodu vyměníme za studenou a necháme v ní chvíli uvařená vejce chladnout. Pak je oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny.
- Listy salátu natrháme a vložíme do mísy.
- Přidáme okapané maso z tuňáka, olivy a vejce.
- Zakápneme olivovým olejem a dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Posypeme hoblinkami parmazánu.
Tip: Do salátu můžete přidat také na kolečka nakrájenou cibuli a překrájená cherry rajčátka.