Obrácený jablkový koláč s krémem

Vylepšená verze francouzského obráceného koláče.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 80 min

Ingredience

12 PORCE +

Na těsto:

Na náplň:

Na ozdobení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    257 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1075 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    35,0 g

    40 %

    35 %

  • Vláknina

    1,6 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    5,3 g

    8 %

    8 %

  • Tuky

    10,4 g

    16 %

    15 %

  • nasycené

    6,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Jablka oloupeme, nakrájíme, pokapeme citronovou šťávou a smícháme s vanilkovým cukrem. Dno dortové formy vyložíme alobalem, vymažeme máslem a rozložíme jablka.
  2. Vejce vyšleháme s cukrem a 4 lžícemi horké vody do pěny. Pak vmícháme mouku s kakaem a kypřicím práškem. Těsto rozetřeme na jablka a pečeme při 160 °C asi 45 minut.
  3. Koláč necháme vychladnout ve formě a pak vyklopíme na talíř. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý krém, necháme zchladnout a zašleháme kysanou smetanu.
  4. Krém rozetřeme na povrch koláče a dáme do chladničky ztuhnout. Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem a rozetřeme na povrch ztuhlého krému. Nakonec posypeme kakaem.
Autor:

Podobné recepty

Kiwi řezy

Čekáte návštěvu? Upečte ke kávě tyto lahodné řezy.

Dortíky s passion fruit

Tímto jemným dezertem každého okouzlíte.

Banánové verrines

Tento francouzský dezert vás svojí chutí uchvátí.

Skořicový dort se želé

Vůně skořice uklidňuje a pomáhá zvládat stres, celé to blaho znásobí ještě požitek ze sladkého...

Skořicové koláčky

Kaki je oblíbené podzimní ovoce, ze kterého můžete připravit i dokonalý dezert.