Ingredience
Postup
- Jablka oloupeme, nakrájíme, pokapeme citronovou šťávou a smícháme s vanilkovým cukrem. Dno dortové formy vyložíme alobalem, vymažeme máslem a rozložíme jablka.
- Vejce vyšleháme s cukrem a 4 lžícemi horké vody do pěny. Pak vmícháme mouku s kakaem a kypřicím práškem. Těsto rozetřeme na jablka a pečeme při 160 °C asi 45 minut.
- Koláč necháme vychladnout ve formě a pak vyklopíme na talíř. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý krém, necháme zchladnout a zašleháme kysanou smetanu.
- Krém rozetřeme na povrch koláče a dáme do chladničky ztuhnout. Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem a rozetřeme na povrch ztuhlého krému. Nakonec posypeme kakaem.