Nepečený jahodový srnčí hřbet

Hurá, už jsou tady jahody! Připravte z nich tento báječný nepečený dezert ze tří druhů čokolád.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

bez tuhnutí

Ingredience

16 PORCE +

Dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    145 KCal

    7 %

    6 %

  • Energie

    607 KJ

    7 %

    6 %

  • Sacharidy

    10,4 g

    12 %

    10 %

  • Vláknina

    0,8 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    6,0 g

    10 %

    9 %

  • Tuky

    8,6 g

    13 %

    12 %

  • nasycené

    5,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Jahody omyjeme a několik si jich dáme stranou na ozdobu. Zbylé zbavíme zelených stopek a nakrájíme na drobné kousky. Hořkou, mléčnou a bílou čokoládu rozpustíme zvlášť v kovových mističkách na horké vodní lázni.
  2. Tvaroh vyšleháme s cukrem. Želatinu necháme nabobtnat v trošce studené vody v kastrůlku. Pak ji zahřejeme a necháme rozpustit. Vmícháme ji do tvarohové směsi. Smetanu vyšleháme dotuha, přidáme ji do krému a dobře promícháme.
  3. Krém rozdělíme na tři části a každou z nich smícháme s jiným druhem čokolády. Do krému s bílou a hořkou čokoládou vmícháme kousky jahod.
  4. Formu na srnčí hřbet vyložíme alobalem. Na dno rozetřeme světlou část krému. Na něj rozetřeme krém s mléčnou čokoládou a navrch dáme tmavý krém. Srnčí hřbet necháme ztuhnout přes noc v chladničce. Poté ho vyklopíme z formy, nakrájíme horkým nožem na kousky a dozdobíme hoblinkami čokolády a zbylými jahodami.
Autor:

Podobné recepty

Ovocné koláčky

Ovoce zvolte podle sezony, může být i kompotované.

Ořechový tunel

Snadný moučník, který se hodí ke kávě.

Rychlé koláčky s džemem

Vyplatí se mít v chladničce hotové těsto na croissanty. Do půl hodiny z něj a několika běžných...

Koblihy s vanilkovým krémem

Existuje někdo, kdo by jim odolal?

Medové řezy s ořechy

Jak jistě tušíte, chuť tohoto dezertu připomíná oblíbený medovník.