Nekynuté koláčky s jahodami

Koláčky z čerstvých jahod jsou báječné ke kávě nebo k snídani. Bonusem je, že toto těsto nemusí kynout, takže jsou rychle hotové.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

12 PORCE +

Na drobenku:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    255 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1066 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    35,7 g

    41 %

    36 %

  • Vláknina

    1,8 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    5,0 g

    8 %

    7 %

  • Tuky

    9,9 g

    15 %

    14 %

  • nasycené

    5,6 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Jahody očistíme a nakrájíme na kousky. Z hrubé mouky, krystalového cukru, másla a citronové šťávy připravíme drobenku.
  2. V míse promícháme mouku s cukrem, změklým máslem, žloutkem a špetkou soli. Přidáme rozdrobené droždí a vypracujeme vláčné těsto.
  3. Těsto ihned rozválíme asi na 0,5 cm silný plát, ze kterého vykrájíme kolečka. Přeneseme je na plech vyložený pečicím papírem. Okraje koleček potřeme rozšlehaným žloutkem. Do středu rozdělíme nakrájené jahody a posypeme je drobenkou.
  4. Vložíme do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme asi 30 minut dozlatova.
Autor:

Podobné recepty

Ovocné koláčky

Ovoce zvolte podle sezony, může být i kompotované.

Ořechový tunel

Snadný moučník, který se hodí ke kávě.

Rychlé koláčky s džemem

Vyplatí se mít v chladničce hotové těsto na croissanty. Do půl hodiny z něj a několika běžných...

Koblihy s vanilkovým krémem

Existuje někdo, kdo by jim odolal?

Medové řezy s ořechy

Jak jistě tušíte, chuť tohoto dezertu připomíná oblíbený medovník.