Nektarinková bruschetta s kozím sýrem

Možná se vám tato kombinace surovin nezdá, ale až ochutnáte, budou vaše chuťové pohárky v nebi.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 15 min

Ingredience

6 PORCE +

Na 6 porcí:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    248 KCal

    11 %

    10 %

  • Energie

    1040 KJ

    11 %

    10 %

  • Sacharidy

    35,7 g

    41 %

    36 %

  • Vláknina

    2,7 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    11,5 g

    18 %

    17 %

  • Tuky

    6,2 g

    10 %

    9 %

  • nasycené

    2,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Bagetu nakrájíme na plátky, rozložíme ji na plech a pečeme při 220 °C asi 3 minuty dozlatova. Necháme vychladnout.
  2. Nektarinky nakrájíme na kousky, dáme je do misky, vmícháme nakrájenou cibuli a česnek, citronovou šťávu, natrhanou bazalku a sůl.
  3. Bagety potřeme rozmíchaným kozím sýrem, přidáme nektarinkovou směs a každý plátek ozdobíme sušenou šunkou.
  4. Před podáváním je zakápneme olivovým olejem a trochou medu. Necháme krátce uležet při pokojové teplotě a podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Rolky z uzeného lososa

Skvělý recept na snadné a osvěžující občerstvení.

Muffaletta s olivami

Znáte muffalettu? Jedná se o sendvič, který začal na začátku 20. století v New Orleans připravovat...

Slané mini záviny

Pokud rádi pečete, vyzkoušejte jednou i něco slaného.

Rillettes z husího masa

Francouzské rillettes z husího masa vás okouzlí svou jemností a bohatou chutí.

Králičí paštika

Zbylo vám kralíčí maso? Udělejte z něj paštiku.