Nebojte se vařit z kávy. Zkuste třeba kuře v kávové omáčce

  8:25 – KOMERČNÍ SDĚLENÍ
Káva nepatří jen do dezertu nebo k zákusku po jídle. Můžete s ní překvapivě počítat třeba i do omáčky ke kuřeti. Ze sladkých kávových pokrmů nabízíme recept na čokoládové pavé s kávovou omáčkou a bavorský krém s kávou.

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Kuřecí stehna v kávové omáčce | foto: Nestlé

Kuřecí stehna v kávové omáčce

Soutěž o tři kávovary

Výherci kteří získávají kávovar: Knotková Jana, Opletal Kamil a Durdíková Tereza.

Receptura:
2 polévkové lžíce oleje
4 porce kuřecích stehen
1 malá cibule
1 stroužek česneku
1 šálek tomatového džusu
1 kostka Zlatého slepičího bujónu Maggi
1 čajová lžička chilli koření
1 polévková lžíce arašídového másla
1 porce Nescafé Dolce Gusto Lungo (velké espreso)
2 šálky dlouhozrnné rýže
5 šálku vody
1 polévkové lžíce másla
sůl
kerblík

Postup:
1. Dopředu si připravíme si 1 šálek Nescafé Dolce Gusto Lungo (cca 120ml) a jemně nasekanou cibuli a česnek. Kuřecí stehna zprudka opečeme na oleji z obou stran dozlatova. Opečené maso vyndáme a na zbytku oleje opečeme cibuli a česnek. Zalijeme tomatovým džusem a připravenou kávou. Podle chuti přidáme kostku bujónu, chilli, arašídové máslo. Poté vrátíme kuřecí stehna a dodusíme do měkka.
2. Na rozehřátém másle orestujeme opranou rýži, zalijeme připravenou vodou, osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu. Rýži vaříme na mírném plameni, až se vypaří skoro všechna voda, pak nádobu přikryjeme pokličkou, vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a troubu vypneme. Ryži necháme dozrávat asi 15 – 20 minut.
3. Hotovou rýži vyklopíme do mísy, uprostřed rýže uděláme důlek a do něho dáme podušené maso. Nakonec posypeme sekaným kerblíkem.

Čokoládové pavé s kávovou omáčkou

Čokoládové pavé s kávovou omáčkou

Čokoládové pavé s kávovou omáčkou

Receptura:
Těsto:
75 g mandlí
40 g Kakaového prášku Orion
100 g cukru moučky
75 g másla
75 g cukru krupice
4 vejce
40 g maizeny

Omáčka:
1 porce Nescafé Dolce Gusto Cappuccino (cappuccino)
90 g cukru moučky
7 žloutku

Na ozdobení:
skořice
Kakaový prášek Orion
šlehačka
několik celých kávových zrn
malá tabulka kvalitní horké čokolády

Postup:
1. Těsto:
Mandle jemně nastrouháme. Bílky oddělíme od žloutku. Žloutky a máslo vyšleháme s cukrem krupicí a mandlemi, poté lehce vmícháme maizenu a kakaový prášek. Bílky vyšleháme s moučkovým cukrem a obě masy lehce spojíme. Hmotu dáme do vymazané a vysypané chlebíčkové formy. Pečeme při teplotě 180 °C přesně 20 minut.

2. Omáčka:
Připravíme si 1 hrníček Nescafé Dolce Gusto Cappuccino, asi 240 ml a přelijeme do hlubší kulaté misky. Mezitím ušleháme žloutky s moučkovým cukrem. Do směsi opatrně přidáme lžíci horkého Cappucina a po vymíchání ještě jednu. Pak celou směs nalijeme nazpět do misky s Cappucinem a šleháme nad horkou párou do zhoustnutí.

3. Dohotovení:
Omáčku nalijeme do šálku a lehce posypeme skořicí či kakaovým práškem. Podáváme s plátkem pavé na desertním talíři, přizdobeným ušlehanou šlehačkou, kouskem čokolády a dvěma zrnky kávy.

Bavorský krém s kávou

Bavorský krém s kávou

Bavorský krém s kávou

Receptura:
Mléko 500ml
smetana na šlehání 500ml
5 žloutků – cca 100g
vanilkový lusk
plátková želatina 20g
cukr 100g
Nescafé Dolce Gusto Espresso Intenso
(silné espreso)

Omáčka:
Natural pistácie 100g
med 50g
skořice
anýz
smetana 50g

Postup:
1. Plátkovou želatinu namočíme do studené vody. Do mléka přidáme vanilkový lusk a přivedeme do varu. Odstavíme z tepla a za stálého míchání přidáme cukr a žloutky. Rozmíchanou směs přecedíme přes jemný cedník, přidáme namočenou plátkovou želatinu a necháme jí ve směsi rozpustit.
2. Připravíme si 30ml silné kávy Espresso Intenso. Ze smetany ušleháme pevnou šlehačku a opatrně promícháme se žloutkovou směsí. Odebereme třetinu, do které vmícháme připravenou kávu. Zbytek krému nalijeme do podlouhlé formičky. Krém s kávou rovnoměrně nalijeme po celé délce do již nalité směsi. Formičku dáme do ledničky a necháme cca 2 hodiny tuhnout.
3. Mezitím si jemně nadrtíme pistácie, promícháme s medem, mletou skořicí a špetkou drceného anýzu. Přidáme trochu smetany a v rozmixujeme do hladka.
4. Ztuhlý krém vyklopíme a nakrájíme na porce. Na talíř nalijeme omáčku, přidáme porci krému a ozdobíme karamelovou ozdobou a čerstvými malinami.

Autoři:
  • Nejčtenější

Jablka a hrušky. Co o nich možná nevíte a tipy na nejlepší podzimní recepty

Rozjasní zasmušilou podzimní náladu, zaženou dotěrné virózy a dodají energii. Sladké šťavnaté hrušky a jablka jsou součástí loučení se s létem a vítání podzimu. Kromě toho nám dávají v kuchyni...

28. září 2024

Kolem světa s kávou. Za její chuť vděčíme Osmanům, papeži i vídeňským kočím

Premium

Káva, kdysi střežený poklad z Arábie, je dnes symbolem klidného rána i odpoledních setkání. Ať už si vychutnáváte silné italské espresso nebo osvěžující řecké frappé, každý šálek má svůj vlastní...

1. října 2024

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Zjistěte, co víte o zvěřině nejen v kuchyni, a vyhrajte knihu receptů

Podzim, čas ranních mlh a sychravého počasí, je také vrcholem lovecké sezony. Jak dobře si povedete v kvízových otázkách z období, kdy mají myslivci velmi napilno?Pokud odpovíte na všechny otázky...

vydáno 5. října 2024

Kolem světa s kávou. Za její chuť vděčíme Osmanům, papeži i vídeňským kočím

Premium

Káva, kdysi střežený poklad z Arábie, je dnes symbolem klidného rána i odpoledních setkání. Ať už si vychutnáváte silné italské espresso nebo osvěžující řecké frappé, každý šálek má svůj vlastní...

1. října 2024

Salát s kuřecím masem v avokádu

Salát s kuřecím masem v avokádu

Lehké

30 min

Lahodný salát s masem netradičně servírovaný v avokádu. Znáte snad lepší kombinaci?

Salát z černé čočky v dýni

Salát z černé čočky v dýni

Lehké

60 min

Poctivý podzimní salát.

Škoda odhalila nový elektromobil Elroq na Vltavě, ceny startují na 800 tisících

Škoda představila v Praze, v reprezentativní budově Občanské plovárny, svůj nový elektromobil. Model Elroq je od...

Vyplatilo se Němcům opustit jádro? Studie odhaluje překvapivé zjištění

Norská studie dokazuje, že masivní investice do obnovitelných zdrojů energie přinesly Německu v posledních 20 letech...

Horší než nejčernější scénář. Převézt zboží nešlo, říká majitel vyplavené firmy

Jeseníkem se prohnala velká voda, smetla většinu města, nešetřila domy ani firmy. Malé říčky Bělá a Staříč způsobily...

Sexy studentka je novou hvězdou Playboye. Nafotil ji SuperStar Miro Šmajda

V létě vyhrála soutěž Hledáme Playmate 2024 a už má za sebou focení pro Playboy. Studentka Sandra Taškovičová (19) z...

V dubnu zrušil asistovanou sebevraždu, nyní se Jan Kavalír dočkal dcery

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpící neurosvalovým onemocněním ALS zrušil letos v dubnu asistovanou sebevraždu...