Nasi goreng

S pokrmem nasi goreng se nejčastěji setkáte v Indonésii, Malajsii a Singapuru.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    643 KCal

    29 %

    27 %

  • Energie

    2690 KJ

    29 %

    27 %

  • Sacharidy

    42,0 g

    48 %

    42 %

  • Vláknina

    3,2 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    26,8 g

    43 %

    39 %

  • Tuky

    41,2 g

    63 %

    59 %

  • nasycené

    6,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Na 6 lžících rozehřátého oleje orestujeme rýži a po 3 minutách zalijeme 600 ml vody, osolíme, přivedeme k varu, přiklopíme a vaříme asi 12 minut. Odstavíme a necháme dojít.
  2. Česnek a zázvor nakrájíme nadrobno, pórek a salát na kostičky, chilli nasekáme. Část salátových listů si dáme stranou.
  3. Česnek a zázvor orestujeme na 5 lžících oleje. Po 1 minutě přidáme krevety, dále pak nakrájenou zeleninu, chilli a restujeme společně další 2 minuty. Poté přisypeme rýži a za stálého míchání restujeme. Pak ochutíme omáčkami.
  4. Přidáme 2 rozklepnutá vejce, rozmícháme a směs dáme stranou. Na vedlejší pánvi na zbylém oleji opečeme 4 volská oka a odložené listy salátu. Před podáváním přidáme bylinky.
Autor:

Podobné recepty

Jelení Wellington s rybízovou omáčkou

Slavnostní pokrm, který stojí za ochutnání. Podívejte se do galerie krok za krokem, jak na to.

Penne alla puttanesca

Tradiční neapolský barevný recept vás bude bavit.

Caesar wrap s kuřecím masem

Jestli vám chutná legendární Caesar salát, pak musíte vyzkoušet tyto jednoduché a lahodné sendviče.

Karamelizovaný bůček

Tento recept je skvělým tipem pro milovníky asijské kuchyně.

Vepřový vrabec se špenátem

Oblíbené jídlo, které bude chutnat celé rodině.