Ingredience
Postup
- Na 6 lžících rozehřátého oleje orestujeme rýži a po 3 minutách zalijeme 600 ml vody, osolíme, přivedeme k varu, přiklopíme a vaříme asi 12 minut. Odstavíme a necháme dojít.
- Česnek a zázvor nakrájíme nadrobno, pórek a salát na kostičky, chilli nasekáme. Část salátových listů si dáme stranou.
- Česnek a zázvor orestujeme na 5 lžících oleje. Po 1 minutě přidáme krevety, dále pak nakrájenou zeleninu, chilli a restujeme společně další 2 minuty. Poté přisypeme rýži a za stálého míchání restujeme. Pak ochutíme omáčkami.
- Přidáme 2 rozklepnutá vejce, rozmícháme a směs dáme stranou. Na vedlejší pánvi na zbylém oleji opečeme 4 volská oka a odložené listy salátu. Před podáváním přidáme bylinky.