Nakládané papriky se zelím

nehodnoceno

Zkuste naložit papriky ze zahrádky.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

2 PORCE +

Rozpis na 2 sklenice (po 900 ml):

Na nálev:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1018 KCal

    46 %

    42 %

  • Energie

    4260 KJ

    46 %

    42 %

  • Sacharidy

    181,9 g

    207 %

    182 %

  • Vláknina

    37,3 g

    124 %

    124 %

  • Bílkoviny

    22,5 g

    36 %

    33 %

  • Tuky

    16,5 g

    25 %

    24 %

  • nasycené

    0,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Všechny suroviny na lák svaříme s vodou a necháme vychladnout.
  2. Hlávkové zelí očistíme, nakrouháme najemno a promačkáme se solí, cukrem a olejem. Necháme 30 minut odležet.
  3. Z paprik vyndáme vnitřek a naplníme krouhaným zelím. Papriky naskládáme do vypařených sklenic tak, aby byly co nejplnější, zalijeme vychladlým lákem a zavíčkujeme. Sterilujeme po dobu 20 minut při teplotě 80 °C.

Trvanlivost: maximálně 6 měsíců

Autor:

Podobné recepty

Řepa pečená v alobalu

Díky pomalému pečení si řepa zachová šťavnatost i výživové hodnoty.

Šneci z listového těsta se sýrem

Na žádné oslavě nesmí chybět slaní šneci.

Smažené grundle

Připravte na oslavu křupavé grundle.

Těstovinový věnec s hráškem

Inspirujte se naším receptem.

Pečená rajčátka s kozím sýrem

Studený předkrm, který si rychle oblíbíte.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.