Zajímavá gastronomická akce navazuje na úspěšný první ročník, který se konal na podzim loňského roku v pražských restauracích. Tehdy přilákal více než 7 000 hostů a nabízel exotické pokrmy z celého světa. Druhý ročník se nově vydává také za hranice hlavního města a originální festivalové menu připravené ze sezonních potravin, které evokují svěžest a vůni jara, budou pro své hosty připravovat šéfkuchaři třiceti vybraných restaurací z celé republiky.
"Festivalem jsme chtěli oslovit širokou veřejnost a nabídnout jí v restauracích něco jiného, než co si lze běžně objednat," vysvětluje ředitel festivalu Pavel Suchánek. Festival chutí – Vůně jara je zaměřen především na gastronomické pochoutky ze sezonních produktů. Každá restaurace může sama zvolit, zda nabídne jeden chod nebo menu o několika chodech. Podmínkou je, že menu ani jeho části nejsou součástí stávajícího jídelního lístku.
Co? Festival chutí – Vůně jara Kdy? 21. 3. - 21. 4. 2011 Kde? Ve vybraných restauracích v Praze, Brně, Ostravě, Mariánských lázních a Středočeském kraji Za kolik? Cena 300 Kč za menu + nealko nápoj |
Cena festivalového menu včetně jednoho nealkoholického nápoje je sympatických 300 korun za osobu, bereme-li v potaz, že se jedná o jedinečný gastronomický zážitek. Vybrat si přitom na festivalu můžete nejen z pokrmů české kuchyně, ale v nabídce najdete také světové speciality od japonského sushi přes indické speciality až po jídla ve středomořském stylu.
Záštitu nad akcí převzal jeden z nejznámějších propagátorů dobrého jídla u nás, Roman Vaněk, majitel Pražského kulinářského institutu: "Každý kuchař by měl být veřejným ochráncem gastronomické kultury národa. Formou tohoto festivalu dostáváme možnost zažít první jarní dny s vybranými šéfkuchaři a jejich specialitami."
Vstupenkou na festival je potvrzená rezervace, kterou host provede na adrese www.festivalchuti.cz. Pokud již využíváte rezervační systém Alacarte, můžete použít své stávající přihlášení. Noví zákazníci musí nejprve vyplnit registraci. Výhodou tohoto systému je mimo jiné to, že můžete jeho prostřednictvím navštívenou restauraci a její služby ohodnotit.