Ingredience
Postup
- Na kostičky nakrájené pečivo rozložíme na plech a sušíme při 150 °C asi 20 minut. Zelené listy spaříme ve vroucí osolené vodě, scedíme a zchladíme v ledové vodě. Z listů vymačkáme vodu a nakrájíme je.
- Petrželku nasekáme nadrobno. Uzené maso naporcujeme na kousky. Žloutky oddělíme od bílků a utřeme v míse, bílky se špetkou soli vyšleháme na pevný sníh. Máslo rozpustíme.
- Usušené pečivo zalijeme mlékem, přidáme maso, petrželku, spařené listy, žloutky a máslo. Ochutíme solí, pepřem a strouhaným muškátovým oříškem. Do směsi postupně zapracujeme sníh.
- Každou z formiček vyložíme plátkem slaniny a naplníme ji nádivkou. Pečeme při 180 °C cca 25 minut. Podáváme například se salátkem z nakrájené jarní zeleniny s jednoduchou zálivkou z olivového oleje a dobrého octa či citronové šťávy.