Ingredience
Postup
- Ciabattu vodorovně rozřízneme a vydlabeme vnitřní část, poté ji ze všech stran opečeme na pánvi na másle nebo ghí dozlatova, necháme vychladnout. Spodní část následně potřeme pestem a horní část ajvarem.
- Sušená rajčata nakrájíme na kousky, sýr, mortadellu a salám nakrájíme na proužky o šířce ciabatty, papriku zbavíme jadérek a nakrájíme také na proužky.
- Na spodní část na pesto navrstvíme salámy, sýr, papriku a znovu totéž v opačném pořadí, přiklopíme horní částí ciabatty. Poté ji celou velmi pevně zabalíme do potravinářské fólie a uložíme přes noc do chladničky. Následující den ji vybalíme z fólie a nakrájíme na kousky. Na napichovátka napíchneme olivy a po jednom zapíchneme do každého kousku. Před podáváním můžeme dozdobit bylinkami.