Muffaletta s olivami

1 hodnocení

Znáte muffalettu? Jedná se o sendvič, který začal na začátku 20. století v New Orleans připravovat svým zákazníkům sicilský imigrant Salvatore Lupo.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 20 min

bez odležení

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    848 KCal

    39 %

    35 %

  • Energie

    3550 KJ

    39 %

    35 %

  • Sacharidy

    105,9 g

    120 %

    106 %

  • Vláknina

    5,8 g

    19 %

    19 %

  • Bílkoviny

    40,9 g

    65 %

    60 %

  • Tuky

    27,6 g

    42 %

    39 %

  • nasycené

    5,6 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Ciabattu vodorovně rozřízneme a vydlabeme vnitřní část, poté ji ze všech stran opečeme na pánvi na másle nebo ghí dozlatova, necháme vychladnout. Spodní část následně potřeme pestem a horní část ajvarem.
  2. Sušená rajčata nakrájíme na kousky, sýr, mortadellu a salám nakrájíme na proužky o šířce ciabatty, papriku zbavíme jadérek a nakrájíme také na proužky.
  3. Na spodní část na pesto navrstvíme salámy, sýr, papriku a znovu totéž v opačném pořadí, přiklopíme horní částí ciabatty. Poté ji celou velmi pevně zabalíme do potravinářské fólie a uložíme přes noc do chladničky. Následující den ji vybalíme z fólie a nakrájíme na kousky. Na napichovátka napíchneme olivy a po jednom zapíchneme do každého kousku. Před podáváním můžeme dozdobit bylinkami.
Autor:

Podobné recepty

Topinky s mozzarellou a ančovičkami

Italský snack, který můžete podávat i jako předkrm.

Rolky z uzeného lososa

Skvělý recept na snadné a osvěžující občerstvení.

Slané mini záviny

Pokud rádi pečete, vyzkoušejte jednou i něco slaného.

Rillettes z husího masa

Francouzské rillettes z husího masa vás okouzlí svou jemností a bohatou chutí.

Králičí paštika

Zbylo vám kralíčí maso? Udělejte z něj paštiku.