Mrkvová roláda

Už jste ochutnali roládu z mrkve? Pokud ne, tak si ji vyzkoušejte upéct.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

bez tuhnutí

Ingredience

12 PORCE +

Na korpus:

Na náplň:

Na dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    246 KCal

    11 %

    10 %

  • Energie

    1031 KJ

    11 %

    10 %

  • Sacharidy

    27,9 g

    32 %

    28 %

  • Vláknina

    1,2 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    5,7 g

    9 %

    8 %

  • Tuky

    12,5 g

    19 %

    18 %

  • nasycené

    5,3 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem do husté pěny, bílky s krupicovým cukrem na pevný sníh. Poté obě hmoty lehce spojíme, přimícháme nastrouhanou mrkev, kokos, prosátou mouku s kypřicím práškem do pečiva a nakonec olej. Hotové těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 180 °C asi 12 minut. Po upečení necháme korpus vychladnout na papíře, poté ho odtrhneme a přendáme na čistý pečicí papír.
  2. Chia semínka namočíme do 50 ml vody a necháme nabobtnat. Tvaroh smícháme s oběma cukry a rozpuštěným máslem, přimícháme chia semínka. Necelou třetinu náplně dáme stranou, zbylou náplň rozetřeme na vychladlý korpus a pomocí papíru stočíme do rolády, uložíme do chladničky ztuhnout.
  3. Povrch ztuhlé rolády pocukrujeme. Krém naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a na povrch nastříkáme pusinky. Mrkev očistíme a škrabkou nakrájíme tenké plátky, které krátce spaříme v horké vodě a stočíme do spirálek. Roládu dozdobíme mrkví a meduňkou.
Autor:

Podobné recepty

Brusinkový chlebíček

Vánoční chlebíček, který provoní vaši kuchyni.

Citronové mini bábovky

Upečte na neděli roztomilé mini bábovičky.

Hrušky se slaným karamelem

Zajímavý dezert, který stojí za ochutnání.

Pistáciové stromečky

Pokud nemáte v oblibě slepované cukroví, s tímto druhem si můžete krásně vyhrát.

Linecké cukroví

Křehké cukroví, které se rozplývá na jazyku a díky marmeládě dostává tu správnou dávku sladkosti.