Mrkvová roláda

Zcela velikonoční moučník, který si oblíbíte.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

bez chladnutí

Ingredience

10 PORCE +

Těsto:

Náplň:

Dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    228 KCal

    10 %

    9 %

  • Energie

    952 KJ

    10 %

    9 %

  • Sacharidy

    26,8 g

    30 %

    27 %

  • Vláknina

    1,2 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    7,9 g

    13 %

    12 %

  • Tuky

    9,8 g

    15 %

    14 %

  • nasycené

    2,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem do husté pěny. Z bílků a krupicového cukru připravíme pevný sníh. Pak obě hmoty lehce spojíme a vmícháme očištěnou a najemno nastrouhanou mrkev, kokos, prosátou mouku s kypřicím práškem do pečiva a nakonec olej.
  2. Hotové těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 12 minut. Korpus necháme vychladnout a pak opatrně odtrhneme pečicí papír.
  3. Tvaroh smícháme se smetanovým sýrem, najemno nastrouhanými ořechy a cukrem. Náplň rozetřeme na vychladlý korpus a pomocí utěrky nebo papíru stočíme do rolády. Necháme ji zatuhnout v chladničce. Pak ji pocukrujeme, nakrájíme na porce a dozdobíme marcipánovými mrkvičkami.
Autor:

Podobné recepty

Veganské rohlíčky

Zdravá alternativa rohlíčků, která chutná snad ještě lépe.

Barevné raw kuličky

Zdravá varianta oblíbeného kokosového cukroví.

Vánoční raw košíčky

Na Vánoce můžete mlsat i zdravě.

Bezlepkové důlkové koláčky

Křehké cukroví ideální pro ty, kdo mají bezlepkovou dietu.

Chlebíček s kandovaným ovocem

Pestrobarevná variace na klasický biskupský chlebíček vás nadchne.