Ingredience
Postup
- Mouku prosejeme do mísy spolu s cukrem a kypřicím práškem do pečiva, přidáme špetku soli, máslo nakrájené na kousky, vejce a 2 lžíce studené vody. Vypracujeme pevné těsto.
- Těsto rozdělíme na poloviny, jednu polovinu rozválíme na kulatý plát. Plátem těsta vyložíme kulatou koláčovou formu a důkladně přitiskneme, uložíme do chladničky ztuhnout.
- Zbylé těsto rozválíme na plát, který dáme také do chladničky ztuhnout. Do kastrůlku nalijeme 400 ml vody, přidáme cukr, pudinkový prášek a za stálého míchání vaříme asi 2 minuty. Odstavíme, přidáme ovoce, promícháme a rozetřeme na těsto ve formě.
- Rozválené těsto vyndáme z chladničky a hladkým rádýlkem nakrájíme na pruhy silné 8 mm. Pruhy těsta stočíme do spirálek a rozložíme na koláč do mřížky. Pečeme při 180 °C asi 35 minut. Po upečení necháme vychladnout ve formě.