Mřížkový koláč s ovocem

nehodnoceno

Upečte si tento koláč například z čerstvých jahod z vaší zahrádky.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

bez tuhnutí

Ingredience

12 PORCE +

Na těsto:

Na náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    280 KCal

    13 %

    12 %

  • Energie

    1172 KJ

    13 %

    12 %

  • Sacharidy

    34,6 g

    39 %

    35 %

  • Vláknina

    1,2 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    11,4 g

    18 %

    17 %

  • Tuky

    10,6 g

    16 %

    15 %

  • nasycené

    4,5 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Mouku prosejeme do mísy spolu s cukrem a kypřicím práškem do pečiva, přidáme špetku soli, máslo nakrájené na kousky, vejce a 2 lžíce studené vody. Vypracujeme pevné těsto.
  2. Těsto rozdělíme na poloviny, jednu polovinu rozválíme na kulatý plát. Plátem těsta vyložíme kulatou koláčovou formu a důkladně přitiskneme, uložíme do chladničky ztuhnout.
  3. Zbylé těsto rozválíme na plát, který dáme také do chladničky ztuhnout. Do kastrůlku nalijeme 400 ml vody, přidáme cukr, pudinkový prášek a za stálého míchání vaříme asi 2 minuty. Odstavíme, přidáme ovoce, promícháme a rozetřeme na těsto ve formě.
  4. Rozválené těsto vyndáme z chladničky a hladkým rádýlkem nakrájíme na pruhy silné 8 mm. Pruhy těsta stočíme do spirálek a rozložíme na koláč do mřížky. Pečeme při 180 °C asi 35 minut. Po upečení necháme vychladnout ve formě.
Autor:

Podobné recepty

Višňové taštičky

I bez čerstvého ovoce můžete vykouzlit dokonalý moučník.

Mandlovo-sezamové sypání

Oříškovým sypáním lehce dozdobíte jakýkoli dezert.

Tvarohová pascha s čokoládou

Při zdobení velikonoční paschy se fantazii meze nekladou.

Šišvárky s povidly

Tento moučník chutná přesně jako od babičky.

Vanilkový krém s malinami

Pokud máte rádi pudink, tak vás tento dezert uchvátí.