Doba přípravy: 30 minut
Množství: 30 kousků
Na světlou část:
- 300 g sladkých oloupaných mandlí
- 300 g cukru
- 2 - 3 lžíce vody
Na zelenou část:
- 150 g nepražených nesolených pistácií
- 150 g cukru
- lžíce rumu
Na dohotovení:
- tmavá poleva
- 100% tuk
- bílá poleva
1. Světlá část: mandle umeleme na mlýnku a poté přidáme zbytek ingrediencí aby vznikla hmota.
2. Zelená část: umeleme pistácie a přidáme ostatní ingredience. Je lepší z hotové zelené hmoty hned vytvarovat kuličky, později těsto vysychá a drobí se.
3. Až máme zpracované zelené kuličky, uděláme si bílé, větší, které pak sploštíme a obalíme v nich ty menší zelené.
Tip: Já jsem si je potom napíchala na párátka a opatrně je obalovala v hořké čokoládě a vkládala do papírových košíčků. Až zaschla poleva opatrně jsem vyjmula párátka a abych zamaskovala dírky po párátkách snažila jsem se udělat z bílé polevy spirálu.