Moravská uzená pečínka

nehodnoceno

Moravskou pečínku vám doporučujeme podávat s knedlíkem a se zelím.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 120 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    580 KCal

    26 %

    24 %

  • Energie

    2425 KJ

    26 %

    24 %

  • Sacharidy

    10,3 g

    12 %

    10 %

  • Vláknina

    1,9 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    39,3 g

    62 %

    58 %

  • Tuky

    39,3 g

    61 %

    56 %

  • nasycené

    10,7 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Uzené vepřové maso prokrojíme na 4 místech do dvou třetin. Telecí maso nakrájíme na plátky, které osolíme, opepříme a zabalíme do plátků slaniny. Plátky masa vložíme do zářezů v uzeném mase a vše svážeme provázkem.
  2. Očištěný celer a cibuli nakrájíme na kostičky a dáme do pekáčku. Med promícháme s částí bílého vína.
  3. Maso vložíme do pekáčku, potřeme medovou směsí a přiklopíme alobalem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 20 minut. Pak přilijeme směs zbylého vína a rajčatového protlaku a zvolna pečeme ještě asi 30 minut doměkka.
  4. Hotové maso vyjmeme z pekáčku a výpek zaprášíme moukou. Podle potřeby ho zředíme vodou a provaříme. Omáčku propasírujeme přes cedník a dochutíme solí a pepřem. Maso nakrájíme na plátky, pokapeme omáčkou a podáváme s knedlíkem a s kysaným zelím.
Autor:

Podobné recepty

Jelení Wellington s rybízovou omáčkou

Slavnostní pokrm, který stojí za ochutnání. Podívejte se do galerie krok za krokem, jak na to.

Penne alla puttanesca

Tradiční neapolský barevný recept vás bude bavit.

Caesar wrap s kuřecím masem

Jestli vám chutná legendární Caesar salát, pak musíte vyzkoušet tyto jednoduché a lahodné sendviče.

Karamelizovaný bůček

Tento recept je skvělým tipem pro milovníky asijské kuchyně.

Vepřový vrabec se špenátem

Oblíbené jídlo, které bude chutnat celé rodině.