Ingredience
Postup
- Uzené vepřové maso prokrojíme na 4 místech do dvou třetin. Telecí maso nakrájíme na plátky, které osolíme, opepříme a zabalíme do plátků slaniny. Plátky masa vložíme do zářezů v uzeném mase a vše svážeme provázkem.
- Očištěný celer a cibuli nakrájíme na kostičky a dáme do pekáčku. Med promícháme s částí bílého vína.
- Maso vložíme do pekáčku, potřeme medovou směsí a přiklopíme alobalem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 20 minut. Pak přilijeme směs zbylého vína a rajčatového protlaku a zvolna pečeme ještě asi 30 minut doměkka.
- Hotové maso vyjmeme z pekáčku a výpek zaprášíme moukou. Podle potřeby ho zředíme vodou a provaříme. Omáčku propasírujeme přes cedník a dochutíme solí a pepřem. Maso nakrájíme na plátky, pokapeme omáčkou a podáváme s knedlíkem a s kysaným zelím.