Miska s rýží a lososem

Tato zdravá miska se může stát vaším obědem nebo večeří ve zdravém stylu.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 90 min

Ingredience

4 PORCE +

Naložení lososa:

Poke bowl:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    459 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1921 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    51,3 g

    58 %

    51 %

  • Vláknina

    7,1 g

    24 %

    24 %

  • Bílkoviny

    25,4 g

    40 %

    37 %

  • Tuky

    15,4 g

    24 %

    22 %

  • nasycené

    1,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Lososa dáme do hlubšího talíře.V misce smícháme cukr a sůl, přisypeme k rybě a necháme asi 60 minut v lednici marinovat.
  2. Houby shimei a fazole edamame zvlášť spaříme minutu ve vroucí osolené vodě, pak je zchladíme pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat.
  3. Rýži uvaříme podle návodu. Mrkev oloupeme a nakrájíme na nudličky, okurky a cibulku nakrájíme na kolečka a lososa na plátky. Uvařenou rýži rozdělíme do misek.
  4. Rýžový ocet smícháme s cukrem a solí a zálivkou zalijeme horkou rýži. Poté přidáme do misky nakrájené suroviny, marinovaného lososa a nakládaný zázvor. Posypeme sezamem.
Autor:

Podobné recepty

Jehněčí kebab s řepovo-sýrovým dipem

Užijte si vylepšenou pochoutku Blízkého východu.

Těstoviny s pečenou řepou a sýrem

Věřte, že si na těchto těstovinách se superzdravou řepou báječně pochutnáte.

Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou

Výborný pokrm z jehněčího masa, na kterém si pochutnají úplně všichni.

Kuřecí roláda s tvarůžky

Roláda s celerovým pyré a oblíbeným sýrem chutná prostě dokonale.

Panenka ve slanině

Připravte si vepřovou panenku na středomořský způsob. Zpříjemní vám čekání na léto.