Doporučujeme

Mirka van Gils Slavíková | foto: archiv Mirky van Gils Slavíkové

Pečení je dědictví po komunistech. Co nebylo, to jsme si upekli, říká cukrářka

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Je úspěšnou cukrářkou, která posbírala mnoho úctyhodných ocenění, a také světoběžnicí. Nad zákusky Mirky van Gils Slavíkové si pomlaskávali v Jihoafrické republice, USA, Francii nebo Švýcarsku. Nyní žije v Nizozemsku, ale s Českem ji spojuje nejen láska ke kynutému těstu.

Chtěla jste být vždycky cukrářkou, nebo jste měla původně jiné plány? Představte si, že ne, cukrařina nebyla v mých představách. Chtěla jsem studovat UMPRUM, obor sklářství. Ale člověk míní a Pán Bůh mění. Tak to už bývá. Nicméně v té cukrařině jsem si našla to, co bych aplikovala i ve sklářství, a tak jsem tu kreativitu rozvíjela celý život ve sladkém.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se

Hovory na talíři

  • Vybrali jsme pro Vás