Mini medovník

nehodnoceno

Upečte si domácí mini verzi medovníku.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 24 min

Ingredience

80 PORCE +

Těsto:

Krém:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    82 KCal

    4 %

    3 %

  • Energie

    342 KJ

    4 %

    3 %

  • Sacharidy

    9,6 g

    11 %

    10 %

  • Vláknina

    0,2 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    1,2 g

    2 %

    2 %

  • Tuky

    4,3 g

    7 %

    6 %

  • nasycené

    2,5 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Máslo, med, moučkový cukr, mléko a kardamom dáme do kastrůlku a přivedeme k varu. Za stálého míchání pozvolna povaříme asi minutu. Odstavíme a necháme mírně vychladnout.
  2. Pak přidáme jedlou sodu, vejce, žloutek, prosátou mouku a vypracujeme pevné těsto. Těsto rozdělíme na tři díly. Každý díl těsta rozválíme na tenký plát a přendáme na plech.
  3. Korpus pečeme při 180 °C asi 10 minut, necháme vychladnout a poté každý plát rozkrojíme na polovinu. Korpusy složíme na sebe a okraje zakrojíme do roviny. Odkrojky rozdrtíme a ponecháme.
  4. Změklé máslo vyšleháme s karamelovým mlékem na krém. Korpusy spojíme a část krému použijeme na potření povrchu, poté obalíme v rozdrcených drobečcích a uložíme do ledničky.
Autor:

Podobné recepty

Pistáciové stromečky

Pokud nemáte v oblibě slepované cukroví, s tímto druhem si můžete krásně vyhrát.

Linecké cukroví

Křehké cukroví, které se rozplývá na jazyku a díky marmeládě dostává tu správnou dávku sladkosti.

Čokoládové sušenky

Zamilujete si jejich intenzivní čokoládovou chuť a jemný nádech slaného karamelu – jsou prostě...

Vanilkové podvodnice

Podvodnice jsou skvělé hned po upečení, kdy jsou lehce křupavé, ale i po několika dnech, kdy se...

Perníčkové crincles

Opravdu jednoduché cukroví, které zvládne každý a je naprosto dokonale provoněné vánoční...