Mini dortíky s jedlými květy

Jedlé květy nejen dezert krásně ozdobí, ale i skvěle chutnají. Vyzkoušejte!

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

10 PORCE +

Na těsto:

Na dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    250 KCal

    11 %

    10 %

  • Energie

    1046 KJ

    11 %

    10 %

  • Sacharidy

    31,9 g

    36 %

    32 %

  • Vláknina

    2,9 g

    10 %

    10 %

  • Bílkoviny

    3,7 g

    6 %

    5 %

  • Tuky

    11,7 g

    18 %

    17 %

  • nasycené

    6,6 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. V misce vyšleháme máslo s cukrem do pěny, jedno po druhém zašleháme vejce a nakonec zapracujeme vanilkový extrakt.
  2. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem, dužinu z mučenky a citronovou šťávu. Těstem naplníme máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formičky.
  3. Dortíky pečeme při 160 °C asi 25 minut dozlatova. Necháme cca 10 minut zchladnout, opatrně vyklopíme a necháme úplně vychladnout na mřížce.
  4. Moučkový cukr spojíme s dostatečným množstvím mučenkové dužiny, aby vznikla poleva, a koláčky polijeme. Dozdobíme je malinami a případně jedlými květy macešek.
Autor:

Podobné recepty

Tvarohové řezy s ovocem

Ovoce moučník dozdobí a navíc mu dodá šťavnatější chuť.

Kynutý švestkový koláč

Na tomto podzimním koláči si pochutná celá rodina.

Hruškovo-kakaové muffiny

Upečte na svačinu či snídani muffiny s ovocem.

Jablečný dezert do skleničky

Dezerty do skleničky chutnají skvěle a navíc jsou snadné na přípravu.

Jemný italský koláč s jablky

Vláčný koláč plný jablíček, oblíbený v Itálii.