Millefeuille s malinami

nehodnoceno

Pochutnejte si na tvarohovém dezertu s malinami.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

bez tuhnutí a chlazení

Ingredience

10 PORCE +

Na korpus:

Na náplň:

Na dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    461 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1927 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    39,9 g

    45 %

    40 %

  • Vláknina

    2,4 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    9,5 g

    15 %

    14 %

  • Tuky

    28,9 g

    44 %

    41 %

  • nasycené

    13,9 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, poté vmícháme prosátou mouku s kakaem.
  2. Hotové těsto naplníme do pekáčku s vyšším okrajem vyloženého pečicím papírem. Pečeme při 180 °C asi 15 minut, poté necháme vychladnout v pekáčku.
  3. Maliny rozmačkáme s cukrem a vmícháme do tvarohu, dále zašleháme rozpuštěné máslo a krém rozetřeme do pekáčku na vychladlý korpus, uložíme do chladničky ztuhnout. Smetanu svaříme s kakaem a cukrem, uložíme do chladničky vychladit (ideálně den předem).
  4. Listové těsto rozválíme na tenký plát, povrch propícháme vidličkou, přendáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 200 °C asi 15 minut. Po upečení necháme vychladnout a poté rozkrájíme na malé obdélníky.
  5. Korpus s malinovým krémem vyndáme z pekáčku a nakrájíme na obdélníky. Kakaovou smetanu vyšleháme na pevný krém a naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou. Ozdobně nastříkáme na povrch řezu a ze stran přimáčkneme listový korpus. Povrch každého kousku dozdobíme malinou.
Autor:

Podobné recepty

Kiwi řezy

Čekáte návštěvu? Upečte ke kávě tyto lahodné řezy.

Dortíky s passion fruit

Tímto jemným dezertem každého okouzlíte.

Banánové verrines

Tento francouzský dezert vás svojí chutí uchvátí.

Skořicový dort se želé

Vůně skořice uklidňuje a pomáhá zvládat stres, celé to blaho znásobí ještě požitek ze sladkého...

Skořicové koláčky

Kaki je oblíbené podzimní ovoce, ze kterého můžete připravit i dokonalý dezert.