Ingredience
Postup
- Žloutky vyšleháme s polovinou cukru a teplou vodou do pěny. Bílky vyšleháme se zbylým cukrem na pevný sníh. Obě hmoty spojíme a lehce vmícháme prosátou mouku s kypřicím práškem. Nakonec vmícháme olej.
- Polovinou těsta naplníme formu na srnčí hřbet, vymazanou tukem a vysypané moukou. Do zbylého těsta vmícháme kakao a těsto dáme do druhé formy na srnčí hřbet. Obě formy vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 160 °C asi 40 minut. Po upečení necháme krátce vychladnout ve formě a pak vyklopíme.
- Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý krém, který necháme za stálého míchání vychladnout. Pak ho rozšleháme robotem a přidáme na kousky nakrájené máslo. Vše společně vyšleháme na hladký krém.
- Upečené korpusy nakrájíme na plátky asi 2 cm silné a krémem k sobě slepujeme střídavě kakaový a světlý korpus. Vznikne jeden dlouhý chlebíček, který dáme ztuhnout do chladničky. Pak celý povrch potřeme krémem a obalíme v kokosu. Krájíme našikmo, aby se tvořila mozaika.