Recepty z meruněk
Dělená strava vám může zlepšit nejen postavu, ale i trávení
Jídelníček rozdělený na konzumaci sacharidů a bílkovin nám nejen pomůže zbavit se kilogramů, ale...
Podzim je časem zvěřiny. Nedělejte chyby jako u jiných mas
"Výborně se hodí k tmavým masům, především pak ke zvěřině," stojí často na etiketách červených vín....
Vytáhněte znovu remosku. Připravíte v ní nákyp i rajskou
Remoska je doslova poklad. Můžete v ní péct, smažit, dusit, zapékat, zavařovat... Zvládnete v ní...
Letní ovoce je levné a osvěžující. Upečte z něj nejlepší koláče
Letní ovoce je mimořádně sympatický artikl. Je sladké, osvěžující, nebývá drahé. Pro radost svou i...
Letní minikuchařka: recepty na kompoty a šťávy, které v obchodě nekoupíte
Ještě před několika lety zavařovalo jen pár posledních mohykánek, v současné době je ale příprava...
Zavařování je zase v kurzu. Recepty na domácí marmelády
Třešňovou marmeládu zvládne s patřičnou dávkou trpělivost opravdu každý. Domácí zavařeniny jsou...
Nejlepší recepty na domácí nanuky, po kterých rozhodně nepřiberete
Jestli máte u smetanových zmrzlin výčitky kvůli linii, zkuste si zamrazit čerstvé ovoce plné...
Jezte a hýbejte se. Jedině tak můžete zhubnout
Obézní a zároveň podvyživený? To není nesmysl, ale realita mnohých lidí, co se snaží zhubnout....
Jak jíst a tělu neubližovat? Pravidlo první: mikrovlnka jídlo zabíjí
Před lety byl reprezentantem v lyžování, a když po úrazu se sportem skončil, nabral dvacet kilo. Od...
Velikonoční domácí klasika: kynutý beránek nebo nádivka s kešu ořechy
Velikonoce jsou za dveřmi. Pokud byste rádi na sváteční stůl připravili klasické, a přesto něčím...
Vitaminy pro vaši pleť. Jaké druhy ovoce a zeleniny vám prospějí a jak
Naše babičky dobře věděly, jaké ovoce či zeleninu použít, když chtěly mít zdravou a krásnou pleť....
Módní trendy na jaro a léto: čeká nás džínový boom, něžné barvy a overaly
Pro letošní rok se návrháři inspirovali módou 90. let lehce šmrncnutou "osmdesátkami". Od minulé...
Medový Valentýn. Nachystejte pro svou polovičku sladkou specialitu
K svátku zamilovaných rozhodně patří sladké deserty. Překvapte svou milovanou polovičku a...
Radka Bémová v otevřené zpovědi: Někdy mě trochu tlačí svatozář
Šušká se, že čtyřiadvacetileté manželství pražského primátora má k ideálu daleko, ale Radka Bémová...
Dietní jídelníček: Recepty na čtvrtý lednový týden
Povánoční dietní snažení už vám mohlo ubrat i tři kila. Aby vám při hubnutí i dál chutnalo,...
Pokračujte v hubnutí: jídelníček na další týden
Aby vám vaše dietní nadšení vydrželo co možná nejdéle, měli byste si kromě počítání kilojoulů a...
Vánoční dezerty: jablka s mascarpone nebo tvarohový krém s mákem a čokoládou
Když už máme na Vánoce povolené opasky, proč si po dobrém jídle nedopřát ještě sladkou tečku?
Vaříme o svátcích. Masové fondue či pečená sladká šunka
Přemýšlíte, jak zasytit rozmlsané strávníky? Zkuste to pečenou kachnou s jablky, cibulí a kaštany.
Vánoční marcipánové orgie. Nadívané datle, šátečky nebo pistáciové kuličky
Stačí jedna základní marcipánová hmota a s tou pak můžete čarovat tak, že návštěvy budou vaším...
Evropské cukroví: rakouské punchkrapfen nebo německé springerle
I o vánočních svátcích můžete cestovat. Buď doopravdy strávíte Štědrý den pod palmami, nebo můžete...
Vánoční cukroví klasicky, a přesto jinak
Roky pečete to samé cukroví, protože je prostě nejlepší. Zkuste s námi klasické kousky trochu...
Vaříme podle socialistické kuchařky. Dejte si žemlovku či rýžový nákyp
Pokusíme se společně připravit hity totalitní kuchyně tak, aby nám konečně chutnaly. Vašemu vaření...
Pozor na vitamínové doplňky, mohou vám zkrátit život
Vitamínové doplňky a multivitamíny denně užívají miliony lidí, kterým záleží na jejich zdraví....
Osm barev podzimu. Radíme, jak se obléknout a nalíčit
Víte, které barvy budou v zimní sezoně nejtrendovější? Vybrali jsme je a zkombinovali s novým...
Kvůli počítači se zrak nezhorší. Pravdy a mýty o našem zraku
Nebojte se počítače. Oči unaví, ale o zrak vás nepřipraví. Co očím pomůže a co škodí?
Pečeme čokoládovo-kávové kulinární lahůdky
Pokud patříte mezi lenivé kuchaře či kuchařky, můžete si dát tabulku čokolády a k ní silné espreso...
Bohyně české kuchyně: nejlepší recepty od vás, čtenářek
Letní škola vaření skončila a s ní i soutěž o Bohyni české kuchyně. V dnešním článku najdete...
Jak chutná dálka aneb exotické ovoce zblízka
V obchodech a na tržištích s ovocem se objevuje stále víc a víc exotických překvapení. I když doba...
„Pravých“ chlapů ubývá. Proto hledejme synům chlupaté idoly
"Pravej mužskej je vždycky drobet přivožralej, trošku je nastydlej a kapánek smrdí močůvkou,"...
Nejlepší školní svačiny
Kvalitní svačina do školy by se měla skládat z pečiva, šunky, sýra, jogurtu nebo zeleniny a ovoce....
Petr Havlíček: Když trénujete deset hodin týdně, můžete i sladké
Specialista na výživu Petr Havlíček pomohl Monice, čtenářce iDNES.cz, která se připravuje na...
Rajčata s kuskusem s rajskou omáčkou
Dejte tomu šťávu, nejlépe rajčatovou! Oslavte konec léta červenými rajčátky, která jsou jím přímo...
Buchtičky s vinným šodó a další variace na buchty a dezerty
Buchty jsou skvělý dezert, ale mohou být i občasným hlavním chodem. A to nejen proslulé buchtičky s...
Napečte si doma českou klasiku: buchty
Italové mají tiramisu, Američané cheesecake a my buchty. Proč si tedy doma neupéct to, co do světa...
Meruňková zavařenina podle babičky
Zavařte si léto v podobě marmelády do skleniček. Ty pak rozdávejte třeba na Mikuláše. Uvidíte,...
Mít či nemít, nebo se otrávit minerály?
Zprávy o tom, že vitamíny jsou důležité pro náš organismus, dostáváme často a určitě jsou pravdivé....
Poradny
Ptáte se dědka kořenáře
Co dělat, když je v krvi nadměrné množství železa. A jak je snížit? Vstoupit do poradny
Ptáte se kulináře
Dobrý den, prosím vás z čeho udělám nejlepší vývar? Děkuji. Vstoupit do poradny