Meruňkový rosol s rybízem

nehodnoceno

Pokuste se o rybízový rosol.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    294 KCal

    13 %

    12 %

  • Energie

    1229 KJ

    13 %

    12 %

  • Sacharidy

    18,0 g

    20 %

    18 %

  • Vláknina

    6,0 g

    20 %

    20 %

  • Bílkoviny

    1,4 g

    2 %

    2 %

  • Tuky

    0,4 g

    1 %

    1 %

  • nasycené

    0,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Omyté meruňky rozpůlíme, vypeckujeme a nakrájíme na malé kostičky.
  2. Meruňky vsypeme do kastrolu a zalijeme vodou. Přidáme kyselinu citronovou a meruňky necháme rozvařit (doba vaření závisí na vyzrálosti meruněk).
  3. Rozvařené meruňky přecedíme přes sítko, slupky a dužinu do rosolu již nevracíme.
  4. Do meruňkového pyré vmícháme želírovací cukr, kuličky očištěného rybízu a směs krátce povaříme. Rosol rozdělíme do čistých skleniček a skleničky dobře uzavřeme.
Autor:

Podobné recepty

Banánové verrines

Tento francouzský dezert vás svojí chutí uchvátí.

Skořicový dort se želé

Vůně skořice uklidňuje a pomáhá zvládat stres, celé to blaho znásobí ještě požitek ze sladkého...

Skořicové koláčky

Kaki je oblíbené podzimní ovoce, ze kterého můžete připravit i dokonalý dezert.

Skořicové buchtičky s malinami a krémem

Vyzkoušejte kombinaci malin a skořice. Opravdu se skvěle doplňují.

Mandlovo-malinový koláč se skořicí

Podzimní koláč s nádechem babího léta.