Meruňkový pudink

Lahodný osvěžující dezert s letním ovocem.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 45 min

bez chladnutí

Ingredience

4 PORCE +

Na pudink:

Na meruňkový rozvar:

Na dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    373 KCal

    17 %

    16 %

  • Energie

    1561 KJ

    17 %

    16 %

  • Sacharidy

    41,9 g

    48 %

    42 %

  • Vláknina

    3,3 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    2,5 g

    4 %

    4 %

  • Tuky

    20,7 g

    32 %

    30 %

  • nasycené

    18,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Z kokosového mléka, pudinkového prášku a medu uvaříme krém, rozlijeme ho do pohárků a uložíme do chladničky ztuhnout.
  2. Meruňky spaříme a oloupeme, vypeckujeme a rozvaříme. Rozmixujeme je ponorným mixérem, ochutíme medem, přidáme 100 ml vody a dortové želé.
  3. Znovu zahřejeme téměř k varu, aby se želé rozpustilo, ale nevaříme. Necháme mírně zchladnout.
  4. Meruňky nalijeme na ztuhlý pudink v pohárcích. Povrch posypeme mletým kokosem a pistáciemi. Můžeme dozdobit čerstvými meruňkami.
Autor:

Podobné recepty

Clafoutis s ostružinami

Upečte si francouzský koláč plný čerstvého ovoce.

Ovocný trifle do skleničky

Chce to něco dobrého na zub? Připravte rodině vrstvený dezert anglického původu.

Vaflové kornoutky s ovocem

Kornouty nemusíte plnit pouze zmrzlinou. Inspirujte se naším receptem.

Ostružinové sušenky

Zpracujte ovoce ze zahrady do těchto křehkých čokoládových sušenek, které se jen rozplývají na...

Vanilkové řezy se skořicí

Ke kávě jsou tyto luxusní řezy jako dělané.