Ingredience
Postup
- Smetanu na náplň zahřejeme. Přidáme do ní tymián, necháme zhruba 4 hodiny louhovat a scedíme.
- Mouku prosejeme se špetkou soli a moučkovým cukrem. K mouce přidáme vanilkový cukr, dvě lžíce studené vody, nakrájené máslo a zpracujeme, těsto necháme asi 30 minut odležet. Rozválíme ho na plát a vyložíme jím koláčovou formu (průměr 24 cm).
- Překryjeme alobalem, zatížíme suchými fazolemi a pečeme při 180 °C cca 20 minut. Alobal i zátěž odstraníme a ještě 15 minut dopékáme. Necháme vychladnout.
- Tymiánovou smetanu znovu zahřejeme. Přidáme čokoládu a necháme ji rozpustit, vmícháme máslo a rozmixované vypeckované meruňky. Náplň nalijeme na korpus a necháme ztuhnout v chladničce, dozdobíme meruňkami a tymiánem.