Melounové hřebínky

nehodnoceno

Na víkend si upečte tyto hřebínky s melounem. Jen se po nich zapráší.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

12 PORCE +

Na melounovou náplň:

Na dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    336 KCal

    15 %

    14 %

  • Energie

    1406 KJ

    15 %

    14 %

  • Sacharidy

    28,4 g

    32 %

    28 %

  • Vláknina

    1,0 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    6,0 g

    10 %

    9 %

  • Tuky

    22,3 g

    34 %

    32 %

  • nasycené

    7,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Meloun oloupeme, vyndáme pecky a nakrájíme na malé kousky. V míse ho smícháme s cukrem, citronovou šťávou a necháme asi 5 minut odstát. Pak rozmixujeme, přelijeme do kastrůlku, přidáme pudinkový prášek a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme asi 2 minuty, pak sundáme z plotny, necháme vychladnout a vmícháme lučinu s vejcem.
  2. Listové těsto rozválíme na plát silný 3 mm. Rozkrájíme na obdélníky 10 x 15 cm. V jedné polovině nakrojíme do těsta 4 zářezy. Na druhou polovinu těsta dáme asi dvě lžíce náplně. Okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem a přeložíme. Konce těsta k sobě dobře spojíme a hřebeny přendáme na plech s pečicím papírem. Povrch potřeme vejcem. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 30 minut. Po upečení necháme vychladnout na kovové mřížce. Před podáváním pocukrujeme.
Autor:

Podobné recepty

Mandarinková roláda

Chcete vyzkoušet něco nového? Inspirujte se naším receptem na moderní roládu.

Křehký jarní dort z rakvičkového těsta

Tento dort nejen nádherně vypadá, ale také úžasně chutná.

Ovocné koláčky

Ovoce zvolte podle sezony, může být i kompotované.

Ořechový tunel

Snadný moučník, který se hodí ke kávě.

Rychlé koláčky s džemem

Vyplatí se mít v chladničce hotové těsto na croissanty. Do půl hodiny z něj a několika běžných...