Ingredience
Postup
- Meloun oloupeme, vyndáme pecky a nakrájíme na malé kousky. V míse ho smícháme s cukrem, citronovou šťávou a necháme asi 5 minut odstát. Pak rozmixujeme, přelijeme do kastrůlku, přidáme pudinkový prášek a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme asi 2 minuty, pak sundáme z plotny, necháme vychladnout a vmícháme lučinu s vejcem.
- Listové těsto rozválíme na plát silný 3 mm. Rozkrájíme na obdélníky 10 x 15 cm. V jedné polovině nakrojíme do těsta 4 zářezy. Na druhou polovinu těsta dáme asi dvě lžíce náplně. Okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem a přeložíme. Konce těsta k sobě dobře spojíme a hřebeny přendáme na plech s pečicím papírem. Povrch potřeme vejcem. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 30 minut. Po upečení necháme vychladnout na kovové mřížce. Před podáváním pocukrujeme.