Medovník

1 hodnocení

S domácím medovníkem sklidíte obrovský úspěch.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

bez tuhnutí

Ingredience

16 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    430 KCal

    20 %

    18 %

  • Energie

    1797 KJ

    20 %

    18 %

  • Sacharidy

    44,3 g

    50 %

    44 %

  • Vláknina

    1,2 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    6,5 g

    10 %

    10 %

  • Tuky

    25,0 g

    38 %

    36 %

  • nasycené

    14,1 g

  • trans-mastné

    0,6 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Máslo nakrájíme na malé kousky a necháme v kastrůlku rozpustit společně s cukrem, mlékem a medem. Odstavíme, přidáme vejce, jedlou sodu a dobře promícháme. Teplou hmotu vlijeme do mísy s moukou a vypracujeme těsto.
  2. Potom těsto rozdělíme na pět dílů a rozválíme na kulaté pláty. Přendáme na pečicí papíry a pečeme při 180 °C asi 10 minut.
  3. Z upečených placek vykrojíme pomocí dortové formy kulaté pláty. Odkrojky rozemeleme a nakonec použijeme na posypání hotového dortu.
  4. Na první krém smícháme zakysanou smetanu s medem. Na druhý krém vyšleháme změklé máslo s karamelovým kondenzovaným mlékem (mléko přiléváme postupně).
  5. Korpusy potřeme smetanou s medem a krémem. Slepíme dohromady a dort uložíme do chladničky ztuhnout. Nakonec posypeme drobečky z odkrojků a rozemletými ořechy.
Autor:

Podobné recepty

Tříbarevné řezy

Nevíte, co dobrého upéct ke kávě? Tento recept vás nadchne.

Třešňové řezy

Upečte podle našeho receptu křehký mřížkový koláč s třešněmi.

Vánoční pomerančový koláč

Moderní koláč, který provoní celou vánoční místnost.

Ouška

Zabavte děti při pečení sladkého cukroví.

Koňaková bábovka

Nebojte se při pečení bábovky přilít do těsta i koňak.