Medailonky z mletého masa s křenovou omáčkou

Křenová omáčka v nás probouzí jen dvě emoce. Jedni ji milují, druzí nesnášejí. Pokud patříte do první skupiny, vyzkoušejte variantu s mletými medailonky. Je skutečně boží.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Omáčka:

Medailonky:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    652 KCal

    30 %

    27 %

  • Energie

    2726 KJ

    30 %

    27 %

  • Sacharidy

    27,1 g

    31 %

    27 %

  • Vláknina

    1,6 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    36,9 g

    59 %

    54 %

  • Tuky

    43,8 g

    67 %

    63 %

  • nasycené

    20,4 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Oloupanou cibuli nakrájíme najemno. Orestujeme ji v pánvi na másle. Přisypeme mouku a dobře promícháme. Pak přilijeme vývar a mléko a vaříme asi 5 minut. Dochutíme solí, octem a cukrem. Nakonec přidáme do omáčky křen a povaříme ještě 10 minut. Hotovou omáčku zjemníme smetanou.
  2. Housku a uzené maso nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Vše vložíme do mísy a přidáme mleté maso, vejce, smetanu, sůl a pepř. Směs dobře promícháme a vytvarujeme stejně velké medailonky.
  3. V pánvi rozehřejeme olej a maso osmažíme z obou stran. Medailonky pak necháme okapat na papírovém ubrousku. Podáváme je s křenovou omáčkou a knedlíky.
Autor:

Podobné recepty

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Jehněčí kebab s řepovo-sýrovým dipem

Užijte si vylepšenou pochoutku Blízkého východu.

Těstoviny s pečenou řepou a sýrem

Věřte, že si na těchto těstovinách se superzdravou řepou báječně pochutnáte.

Zapečená špagetová dýně

Tento recept musí každý vyzkoušet.