Medailonky z mletého masa s křenovou omáčkou
Křenová omáčka v nás probouzí jen dvě emoce. Jedni ji milují, druzí nesnášejí. Pokud patříte do první skupiny, vyzkoušejte variantu s mletými medailonky. Je skutečně boží.
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
652 KCal
30 %
27 %
-
Energie
2726 KJ
30 %
27 %
-
Sacharidy
27,1 g
31 %
27 %
-
Vláknina
1,6 g
5 %
5 %
-
Bílkoviny
36,9 g
59 %
54 %
-
Tuky
43,8 g
67 %
63 %
-
nasycené
20,4 g
-
trans-mastné
0,3 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Oloupanou cibuli nakrájíme najemno. Orestujeme ji v pánvi na másle. Přisypeme mouku a dobře promícháme. Pak přilijeme vývar a mléko a vaříme asi 5 minut. Dochutíme solí, octem a cukrem. Nakonec přidáme do omáčky křen a povaříme ještě 10 minut. Hotovou omáčku zjemníme smetanou.
- Housku a uzené maso nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Vše vložíme do mísy a přidáme mleté maso, vejce, smetanu, sůl a pepř. Směs dobře promícháme a vytvarujeme stejně velké medailonky.
- V pánvi rozehřejeme olej a maso osmažíme z obou stran. Medailonky pak necháme okapat na papírovém ubrousku. Podáváme je s křenovou omáčkou a knedlíky.