Ingredience
Postup
- Do nádoby mixéru vlijeme olej a postupně přidáváme špenát, který vždy důkladně rozmixujeme.
- Do větší mísy nalijeme podmáslí, přidáme vejce, cukr a přilijeme špenát promixovaný s olejem, prošleháme.
- V jiné míse promícháme mouku s jedlou sodou a poté směs prosejeme k tekutým ingrediencím, vymícháme na hladké těsto, které přelijeme do obdélníkové formy o rozměru cca 22 x 32 cm, jejíž dno jsme vyložili pečicím papírem.
- Pečeme při 175 °C asi 45 minut. Upečený korpus vyndáme a necháme vychladnout na mřížce. Z vychladlého korpusu seřízneme vršek a okraje, dáme stranou. Očištěný korpus vložíme do nastavitelného dortového ráfku.
- Na krém vyšleháme smetanu s mascarpone a moučkovým cukrem dotuha. Krém naneseme na připravený korpus a uhladíme stěrkou. Korpus, který jsme dali stranou rozdrobíme a vzniklou drobenkou posypeme krém. Poté povrch dozdobíme fondánovými vajíčky, drcenými lyofilizovanými malinami a jedlými květy. Necháme ztuhnout v chladničce.