Mechové řezy

Upečte na Velikonoce barevné řezy připomínající mech.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 120 min

Ingredience

12 PORCE +

Na korpus:

Na krém:

Na dokončení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    506 KCal

    23 %

    21 %

  • Energie

    2118 KJ

    23 %

    21 %

  • Sacharidy

    51,6 g

    59 %

    52 %

  • Vláknina

    1,5 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    10,1 g

    16 %

    15 %

  • Tuky

    29,0 g

    45 %

    41 %

  • nasycené

    11,3 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Do nádoby mixéru vlijeme olej a postupně přidáváme špenát, který vždy důkladně rozmixujeme.
  2. Do větší mísy nalijeme podmáslí, přidáme vejce, cukr a přilijeme špenát promixovaný s olejem, prošleháme.
  3. V jiné míse promícháme mouku s jedlou sodou a poté směs prosejeme k tekutým ingrediencím, vymícháme na hladké těsto, které přelijeme do obdélníkové formy o rozměru cca 22 x 32 cm, jejíž dno jsme vyložili pečicím papírem.
  4. Pečeme při 175 °C asi 45 minut. Upečený korpus vyndáme a necháme vychladnout na mřížce. Z vychladlého korpusu seřízneme vršek a okraje, dáme stranou. Očištěný korpus vložíme do nastavitelného dortového ráfku.
  5. Na krém vyšleháme smetanu s mascarpone a moučkovým cukrem dotuha. Krém naneseme na připravený korpus a uhladíme stěrkou. Korpus, který jsme dali stranou rozdrobíme a vzniklou drobenkou posypeme krém. Poté povrch dozdobíme fondánovými vajíčky, drcenými lyofilizovanými malinami a jedlými květy. Necháme ztuhnout v chladničce.
Autor:

Podobné recepty

Tvarohové mini bábovky s krémem

Upečte si ke kávě nádherný moučník plný chutí.

Velikonoční věnec

Krásně nadýchané pečivo se stane hvězdou Velikonoc.

Velikonoční mrkvové cupcakes

Oslavte Velikonoce ve velké parádě.

Hot cross buns

Tradiční velikonoční pečivo z Anglie.

Košíčky s mrkvičkami

Překvapte koledníky vtipnými velikonočními laskominami.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.