Masový velikonoční věnec

Už vás o Velikonocích omrzelo sladké? Upečte si tento masový věnec.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 100 min

Ingredience

8 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    669 KCal

    30 %

    28 %

  • Energie

    2798 KJ

    30 %

    28 %

  • Sacharidy

    17,4 g

    20 %

    17 %

  • Vláknina

    1,1 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    39,2 g

    62 %

    58 %

  • Tuky

    29,1 g

    45 %

    42 %

  • nasycené

    9,1 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Maso smícháme s vejci, strouhankou, česnekem, nakrájenou cibulí, hořčicí, sladkou paprikou, kmínem a nasekanými bylinkami. Osolíme a opepříme. Nakonec vmícháme nakrájené párky.
  2. Formu na věnec vymažeme a vyložíme plátky anglické slaniny. Na slaninu navršíme polovinu masové směsi a rozložíme oloupaná natvrdo uvařená vejce.
  3. Vejce zakryjeme druhou polovinou masa a pořádně sklepneme. Přikryjeme pečicím papírem nebo alobalem a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 45 minut.
  4. Po upečení uvolníme maso a vyklopíme na plech. Sejmeme formu a plech dáme zpátky do trouby. Pečeme asi 10 minut při 250 °C dozlatova. Můžeme ozdobit hráškovými výhonky.
Autor:

Podobné recepty

Veganský tatarák

Vyzkoušejte náš lahodný a jednoduchý tatarský biftek bez masa.

Gravlax (marinovaný losos s koprem)

Připravte si marinovaného lososa sami doma.

Sulc

Vyzkoušejte tradiční sulc, který vás potěší svou bohatou chutí a jemností.

Uzená ryba s marinovanou červenou řepou

Zkombinujte chutě uzené ryby a červené řepy do jednoho lahodného pokrmu.

Solené sardinky

Dopřejte si autentickou chuť moře se solenými sardinkami.