Masové špízky s letním bramborovým salátem

Inspirujte se receptem na letní grilovačku.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 35 min

bez doby naložení

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    551 KCal

    25 %

    23 %

  • Energie

    2306 KJ

    25 %

    23 %

  • Sacharidy

    39,9 g

    45 %

    40 %

  • Vláknina

    4,7 g

    16 %

    16 %

  • Bílkoviny

    33,0 g

    52 %

    49 %

  • Tuky

    27,6 g

    43 %

    39 %

  • nasycené

    5,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Krůtí maso nakrájíme na kostičky. V misce smícháme olivový olej, vinný ocet, rozmarýn, sůl, pepř a prolisovaný česnek. Maso do směsi naložíme a necháme odležet.
  2. Odleželé maso napichujeme střídavě s kousky nakrájených paprik, klobásy a cibule na předem namočené dřevěné špejle. Poté špízy asi 12 minut grilujeme.
  3. Na salát si uvaříme dobře omyté brambory a po vychladnutí je nakrájíme i se slupkou na kolečka. Brambory pak smícháme s nakrájenou červenou cibulí, petrželkou a jarní cibulkou.
  4. V misce smícháme lák z okurek s hořčicí, olejem a dochutíme solí a pepřem. Dresink vmícháme do brambor a necháme do druhého dne odležet.
Autor:

Podobné recepty

Špízy na dětskou party

Překvapte děti na oslavě těmito špízy.

Pórková polévka se špízy z játrového sýra

Jednoduchý oběd, který zvládne i začátečník.

Špíz z amura

Máte rádi ryby? Udělejte si k obědu tyto špízy.

Roládky na špízu

Roládky na špízu jsou nejlepší se šťouchanými bramborami.

Pestrý špíz z pečeného masa

Špíz je jednoduchý, ale neodolatelný pokrm plný chuti.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.