Jehněčí kuličky
Ingredience:
- 500 g jehněčího masa
- 30 g čerstvého zázvoru
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 chilli paprička
- 1 vejce
- sůl a mletý černý pepř
- 1 lžíce kurkumy
- 1 snítka čerstvého koriandru
- 8 listů máty
- 150 g brambor
- olej na smažení
- 4 kusy pita chleba
Dip:
- 300 ml bílého jogurtu
- 2 lžíce nasekaných bylinek (petrželka, koriandr, kopr)
- 2 stroužky česneku
Pracovní postup:
- Jehněčí maso umeleme a smícháme s nasekaným zázvorem, cibulí, česnekem, chilli papričkou a vejcem. Dochutíme solí, pepřem, kurkumou, nasekaným koriandrem a mátou.
- Brambory oloupeme, nastrouháme a promícháme s masovou směsí. Necháme asi 10 minut odležet, aby se chutě spojily.
- Z odležené masové směsi vytvarujeme menší kuličky. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a kuličky v něm ze všech stran opečeme. Hotové pokládáme na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.
- Bílý jogurt smícháme s nasekanými bylinkami, solí, pepřem a trochou utřeného česneku. Jehněčí kuličky podáváme s jogurtovým dipem a rozpečeným chlebem pita.