Masové koule s rajčatovou omáčkou
Jednoduché italské jídlo, které můžete nabídnout celé rodině.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
669 KCal
30 %
28 %
-
Energie
2798 KJ
30 %
28 %
-
Sacharidy
73,7 g
84 %
74 %
-
Vláknina
5,8 g
19 %
19 %
-
Bílkoviny
34,9 g
55 %
51 %
-
Tuky
24,5 g
38 %
35 %
-
nasycené
6,3 g
-
trans-mastné
0,4 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rozehřejeme olej a zesklovatíme na něm cibuli s česnekem. Přilijeme sekaná rajčata a passatu. Osolíme, opepříme a trochu osladíme.
- Vaříme na mírném plameni asi 10 minut. Mezitím mleté maso smícháme s najemno pokrájenou cibulí a česnekem. Přidáme vejce, nasekanou papričku, mletou papriku, osolíme a opepříme.
- Promícháme a dle potřeby zahustíme strouhankou. Z hmoty vytvarujeme kuličky, které opečeme na oleji ze všech stran. Přilijeme omáčku a vložíme do trouby. Pečeme při 160 °C asi 20 minut.
- Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu a poté scedíme. Hotové linguine podáváme s rajčatovou omáčkou a masovými koulemi. Na závěr posypeme lístky bazalky.