Masové knedlíčky s krevetami

Ochutnejte tradiční knedlíčky oblíbené v asijské kuchyni.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

bez odležení těsta

Ingredience

4 PORCE +

Na těsto:

Na náplň:

Na omáčku:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    549 KCal

    25 %

    23 %

  • Energie

    2295 KJ

    25 %

    23 %

  • Sacharidy

    80,6 g

    92 %

    81 %

  • Vláknina

    3,8 g

    13 %

    13 %

  • Bílkoviny

    31,3 g

    50 %

    46 %

  • Tuky

    10,7 g

    16 %

    15 %

  • nasycené

    2,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Mouku a vodu dobře propracujeme v hladké nelepivé těsto, zabalíme do fólie a necháme 2 hodiny v lednici odpočinout. Maso ochutíme jedlou sodou, cukrem, solí, olejem a škrobem.
  2. Dochutíme různými omáčkami a promícháme. Pak z masa uděláme 25 kuliček. Na každou položíme krevetu. Těsto poté vyválíme na plát a vykrojíme kolečka o průměru 6 cm.
  3. Doprostřed těsta vložíme kuličku masa a kraje přeložíme na vrch kuličky, zmáčkneme a zatočíme. Taštičky vaříme v páře asi 10 minut.
  4. Omáčku hoisin smícháme se šťávou z pomeranče a sezamovým olejem. Hotové knedlíčky pak podáváme s omáčkou, posypané například sezamovým semínkem a koriandrem.
Autor:

Podobné recepty

Rýžové závitky s arašídovou omáčkou

Lehké a lahodné rýžové závitky plné čerstvých surovin jsou ideální jako studený předkrm.

Okurkové závitky

Luxusní předkrm na narozeninovou oslavu.

Pivní závin

Tentokrát upečte slaný závin.

Tyčinky s olivami

Skvělý předkrm na jakoukoliv party.

Srdíčka z listového těsta

K vínu nebo jen tak k romantickému filmu upečte sobě a svému partnerovi zamilované pohoštění.